Πέμπτη 16 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η υγεία δεν πουλιέται ούτε αγοράζεται

Στην Ιατρική και Οδοντιατρική Σχολή περιόδευσε  ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Αθήνας Αλέκος Τομαράς

Κοντά στους φοιτητές και τους εργαζόμενους στην Ιατρική και την Οδοντιατρική Σχολή βρέθηκε χτες ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Αθήνας Αλέκος Τομαράς, γιατρός, ο οποίος περιόδευσε στους χώρους των σχολών, συνοδευόμενος από στελέχη της ΚΝΕ και των Πανσπουδαστικών Κινήσεων.

Είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους φοιτητές που τους επισκέφτηκε στα αμφιθέατρα της σχολής και να συζητήσει μαζί τους, ενώ μοιράστηκε και τις εμπειρίες του από τον καιρό που ήταν και ο ίδιος φοιτητής στην Ιατρική Σχολή και πάλευε τότε για 15% για την παιδεία και ενάντια στο άρθρο 114, που προέβλεπε τη στέρηση των δημοκρατικών ελευθεριών.

«Οταν καθόμουν σ' αυτά εδώ τα έδρανα, το ΚΚΕ ήταν παράνομο και τα μέλη του στέλνονταν στην εξορία, στήνονταν στο εκτελεστικό απόσπασμα. Οι αλλαγές που επήλθαν δε δωρίστηκαν από κανέναν, αλλά κατακτήθηκαν μετά από πολλούς αγώνες», είπε προς τους φοιτητές, υπενθυμίζοντας τους αγώνες για δωρεάν συγγράμματα, για ελευθερία δράσης μέσα στα πανεπιστήμια, για δωρεάν παιδεία.

Αναφερόμενος στο επάγγελμα του γιατρού είπε ότι η επιδίωξη της άρχουσας τάξης είναι να εμπορευματοποιήσει και να ιδιωτικοποιήσει την ιατρική, ενώ τους γιατρούς να τους μετατρέψει σε αντικείμενο και σε μεσάζοντες των πολυεθνικών εταιριών, όπως φαρμακευτικές εταιρίες, ιατρικά ινστιτούτα κτλ. «Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται. Είναι κοινωνικό αγαθό που πρέπει να παρέχεται σε όλους. Χρειαζόμαστε σύγχρονη παροχή της υγείας και προπάντων δωρεάν», τόνισε.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην ανεργία που πλήττει τους νέους γιατρούς. Είπε χαρακτηριστικά ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο ταμείο ανεργίας 2.000 γιατροί, ενώ ήδη υπάρχουν 15.000 κενές θέσεις στα νοσοκομεία. «Πρέπει από σήμερα να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα που θα βρείτε, όταν θα ασκήσετε το επάγγελμα. Να αγωνίζεστε και να διεκδικείτε όλα αυτά που σας ανήκουν», σημείωσε ενώ τους κάλεσε να ενισχύσουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ, συγκροτώντας όλοι μαζί ένα ισχυρό λαϊκό μέτωπο.

Στη συνέχεια ο Αλέκος Τομαράς περιόδευσε στα εργαστήρια της Σχολής, όπου συζήτησε με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη δουλιά τους, όπως το συνταξιοδοτικό, το ασφαλιστικό, τους χαμηλούς μισθούς. Μίλησε, επίσης, με συμβασιούχους εργαζόμενους, οι οποίοι αναγκάζονται το καλοκαίρι να κάνουν διακοπή της εργασίας τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ