Σάββατο 17 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΕΚΙΔΕ
Απάντηση στους πανικόβλητους της «Αυγής» και του «Φόρουμ»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος επισημαίνει τα παρακάτω:

«Από τις 5 του Μάη που δημόσια ανακοινώθηκε η απόφαση της διοίκησης της γερμανικής πολυεθνικής "Σίσσερ" για το κλείσιμο του εργοστασίου στις 30/5 και την απόλυση 500 εργαζομένων με σκοπό τη μεταφορά της στη Βουλγαρία για περισσότερα κέρδη, η Ομοσπονδία μπήκε μπροστά σ' αυτόν τον αγώνα κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Αρκεί να αναφέρουμε ότι είχαμε να μπούμε στο χώρο τέσσερα χρόνια και αυτό όχι μόνο με την απαγόρευση της εργοδοσίας. Με κεντρικό αίτημα να μην κλείσει το εργοστάσιο, να μη γίνει καμία απόλυση. Παράλληλα αναδείξαμε ότι η εξέλιξη αυτή έχει να κάνει με τις πολιτικές του κεφαλαίου, της ΕΕ και της κυβέρνησης που έχει επιβληθεί από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και απελευθερώνει το κεφάλαιο για μεταφορά του σε χώρες με χαμηλό κόστος.

Παρά τον πλήρη αποκλεισμό μας από τα ΜΜΕ όλο αυτό το χρονικό διάστημα για να μην ακουστούν οι υπεύθυνοι και οι αιτίες αυτής της κατάστασης, με τα μέσα που διαθέταμε (ανακοινώσεις, Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, περιοδείες σε εργοστάσια) κάναμε γνωστό το πρόβλημα όχι μόνο στο χώρο της Αθήνας αλλά στους εργαζόμενους του κλάδου όλης της Ελλάδας κι αυτό αναδεικνύεται από τα ψηφίσματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης που έχουν σταλεί μέχρι σήμερα.

Προχωρήσαμε στην Αθήνα σε προκήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους εργαζόμενους της "Σίσσερ". Μια κινητοποίηση που συνάντησε την έντονη αντίδραση της εργοδοσίας, των κυβερνητικών και συμβιβασμένων συνδικαλιστών. Η προγραμματισμένη κινητοποίηση της ΟΕΚΙΔΕ στις 15 του Μάη και συγκέντρωση στο εργοστάσιο ήταν προκηρυγμένη και γνωστή δέκα μέρες πριν. Οταν οι συγκεντρωμένοι απεργοί αλληλεγγύης στη "Σίσσερ" έφτασαν έξω από το εργοστάσιο βρέθηκαν μπροστά στην προβοκατόρικη ενέργεια του ΣΥΝ και του "περίεργου" Φόρουμ με περίπου 15 άτομα. Φυσικά η διοίκηση της ΟΕΚΙΔΕ πραγματοποίησε τη συγκέντρωσή της με πάνω από 500 εργαζόμενους η οποία δημιούργησε αίσθηση και συγκλόνισε τους εργαζόμενους της "Σίσσερ" για την ενεργητική αλληλεγγύη τους.

Σε σχέση με σημερινό δημοσίευμα της "Αυγής" που συνεχίζει την προβοκάτσια και αποκαλεί την απεργιακή κινητοποίηση αλληλεγγύης της ΟΕΚΙΔΕ σαν διασπαστική παρέμβαση του ΚΚΕ και αντισυγκέντρωση, οι εργαζόμενοι ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το ποιος διασπά ποιον και ποιος αποπροσανατολίζει τα αιτήματά τους. Είναι πολύ μικροί να μετρήσουν το μπόι τους με την ΟΕΚΙΔΕ. Το ταξικό κίνημα τούς έχει ήδη απορρίψει. Πανικοβάλλονται γιατί οι εργαζόμενοι στηρίζουν το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ