Σάββατο 17 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
Εκλεισαν «Υβόννη Στορς» και «Αντωνόπουλος»

Νέο κύμα απολύσεων «έσκασε» χτες καθώς δυο επιχειρήσεις με αλυσίδες καταστημάτων βάρεσαν «κανόνι»! Πρόκειται για τα καταστήματα καλλυντικών «Υβόννη Στορς», όπου η επιχείρηση εμφανίζεται να έχει καταθέσει αίτηση πτώχευσης στο Πρωτοδικείο, εγκαταλείποντας τους εργαζόμενους στα 9 καταστήματά της στο έλεός τους. Η δεύτερη επιχείρηση είναι η αλυσίδα σούπερ μάρκετ με την επωνυμία «Σ. Χ. Αφοί Αντωνόπουλοι» που αριθμεί 11 καταστήματα και η οποία από προχτές επίσης ανέστειλε τη λειτουργία τους!

Ετσι, μετά το χτύπημα στο χώρο της κλωστοϋφαντουργίας με την ανακοίνωση για το κλείσιμο της «Σίσσερ Πάλκο», τις απολύσεις σε μια σειρά άλλους χώρους το τελευταίο διάστημα, οι εργαζόμενοι στο χώρο του εμπορίου καλούνται και αυτοί με τη σειρά τους να «πληρώσουν» τον ανελέητο «ανταγωνισμό», για τον οποίο κυβέρνηση και πολυεθνικές προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους ότι λειτουργεί υπέρ τους!

Πιο συγκεκριμένα σ' ό,τι αφορά τα καταστήματα «Υβόννη», η επιχείρηση επιβεβαίωσε χτες, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, στο «Ρ» ότι κήρυξε πτώχευση, γεγονός όμως που δεν έχει ανακοινωθεί στις εργαζόμενες! Μάλιστα, την ίδια μέρα που η επιχείρηση κήρυξε την πτώχευση, επικοινώνησε μέσω του λογιστηρίου με τις εργαζόμενες και τις κάλεσε να μην ανοίξουν (χτες) τα καταστήματα γιατί θα γίνουν κατασχέσεις. Ταυτόχρονα, ζήτησε από τις προϊσταμένες των καταστημάτων να μαζέψουν τα αποθεματικά από τα ταμεία και να τα παραδώσουν στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης! Μέχρι και χτες το απόγευμα οι εργαζόμενες δε γνώριζαν τι είχε συμβεί και γι' αυτό το λόγο άνοιξαν κανονικά τα καταστήματα. Συνολικά στα καταστήματα, σύμφωνα με τα όσα οι εργαζόμενες γνωρίζουν, απασχολούνται περίπου 120 άτομα.

Στη δεύτερη περίπτωση οι ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ με την επωνυμία «Αντωνόπουλος», με χαρτί που κόλλησαν στα καταστήματά τους στην Καλλιθέα προχτές, ανακοίνωσαν στους εργαζόμενους και στους καταναλωτές ότι αναστέλλουν τη λειτουργία τους, αλλά και τις πληρωμές λόγω δυσκολιών στις εμπορικές τους υποχρεώσεις. Αναφέρουν επίσης ότι την Τετάρτη 21 Μάη θα παρουσιάσουν στο αρμόδιο Πρωτοδικείο τους ισολογισμούς τους, όπου θα «αποδεικνύουν»... ότι από τις αρχές του 2003 παρουσίαζαν προβλήματα στη λειτουργία τους. Ετσι, τα καταστήματα, τουλάχιστον, στην Καλλιθέα, από χτες έχουν βάλει «λουκέτο»! Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, προχτές το βράδυ οι εργαζόμενοι στην Καλλιθέα συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα, απαιτώντας από τους ιδιοκτήτες να τους ανακοινώσουν τι συμβαίνει.

Χτες, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με εργαζόμενες από τα «Υβόννη» και τα σούπερ Μάρκετ «Αντωνόπουλος», προκειμένου να καθορίσουν τα βήματά τους, μετά από αυτές τις εξελίξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ