Κυριακή 25 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες

Παστέλ δε τσόκλο

Παραδοσιακή χιλιανή συνταγή: υλικά 4-5 άτομα.

Για το Πίνο (= σύμβαση)

1/2 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (κιλότο) κομμένο σε μικρά ζάρια των 2 εκατοστών. 1/2 κιλό κοτόπουλο στήθος ή ξεκοκαλισμένο μπούτι κομμένο αντίστοιχα 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα, 10-15 ελιές ξεκουκουτσιασμένες κομμένες στα 4, 2 κουταλιές της σούπας σταφίδες, 2 αυγά βραστά σφιχτά κομμένα σε κύβους αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη, 1 φύλλο δάφνης, κοκκινοπίπερο καυτερό, κατά βούληση.

Για την κρέμα

1/2 κιλό καλαμπόκι κατεψυγμένο.1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα. 1 κουταλιά βούτυρο φρέσκο, 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι σκληρό, 4 αυγά χωρισμένα σε ασπράδια και κροκάδια,1 κουταλιά άχνη ζάχαρη, 1 κουταλιά κανονική ζάχαρη, λίγη πάπρικα.

Τρόπος παρασκευής

Πίνο: Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το μοσχάρι και κατόπιν το κοτόπουλο. Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά κατά βούληση και αφού βράσει το κρέας προσθέτουμε τις ελιές, τις σταφίδες. Αφού κρυώσει προσθέτουμε τα αυγά σε κύβους και τα βάζουμε όλα σε ένα πιρέξ.

Κρέμα: Περνάμε το καλαμπόκι με το γάλα από το μπλέντερ και το βράζουμε σε σιγανή φωτιά με το βούτυρο και τη μισή ζάχαρη. Στην τελευταία βράση προσθέτουμε το αλεύρι και αφού κρυώσει ανακατεύουμε τα κροκάδια κατόπιν τα ασπράδια σε μαρέγκα που έχουμε φτιάξει με την άχνη ζάχαρη. Βάζουμε πάπρικα κατά βούληση και σκεπάζουμε το Πίνο στο πιρέξ με την κρέμα μας. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20΄ - μισή ώρα.

Καλή όρεξη!!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ