Πέμπτη 16 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Ασκημα χαμπέρια Μίμη μ'

Κάψε, κάψε καλόγερε, στα χαμένα καις", έκαψαν, σούβλισαν, τέντωσαν τα σώματα στον τροχό, εξάρθρωσαν, τσάκισαν κόκαλα, λιάνισαν τα πέλματα με τον φάλαγγα, τα φοβερά εκείνα χρόνια της Ιεράς Εξέτασης."Κοινωνούσαν" τα θύματα με καυτό λάδι, χυμένο μέταλλο στο λάρυγγα και στα αυτιά. Ευνούχιζαν. Πάλι καλά Μίμη μ', στη νυοστή -(με την καθαρά μαθηματική έννοια)- τη γλίτωσες. Γιατί αναδύθηκε και πάλι από το βυθό ένας βρώμικος αφρός από σκοταδιστές, χαρτορίχτρες, μάγους, ξορκιστές, ζηλωτές, αντισατανιστές, νεοϊεροεξεταστές.

Εκτός από το βιβλίο σου Μίμη μ' δεν αποκλείεται, ν' ανασυρθούν από το βρώμικο βυθό εκείνα τα ανεπανάληπτα "περί αποσπάσεως μέρους, ή, όλου της επικρατείας". Ποιας επικρατείας, δηλαδή, Μίμη μ' (στη νυοστή), όπου βάσεις και πυρηνικά και διάδρομοι διέλευσης των ΝΑΤΟικών, ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης, νεοκατάσκοποι, νεοσπιούνοι και νεοεφιάλτες την έχουν κάνει διάτρητη. Κι αλίμονο σ' εκείνους που δε μιλάνε, παρά μόνον όταν τους τσιγκλήσουν προσωπικά, γιατί διαφορετικά, βυθίζονται στη μακαριότητά τους.

Κάψε, κάψε καλόγερε, στα χαμένα καις. Και τώρα μάλιστα, όχι στην πυρά από ξύλα ιτιάς που κρατάνε, αλλά στις πυρκαγιές των ΝΑΤΟικών πυραύλων και της μεταλλαγμένης ραδιενέργειας, στις φωτιές των πετρελαίων όπου "καίγονται" οι καταραμένοι στίχοι του Ρουσντί.

Βάτος φλεγόμενη,"αλλά ού κατακαιόμενη" ο λόγος, το πνεύμα, οι ιδέες, Μίμη μ' (στη νυοστή), που δεν πρόσεξες όταν και όσο έπρεπε ότι ο "Ριζοσπάστης", συγκαταλέγεται σ' αυτό το επιχειρούμενο κάψιμο της ελεύθερης σκέψης που κατά το μεσαίωνα ονόμαζαν "auto-da-fe", δηλαδή... πράξη πίστης που τώρα μαζί με άλλες, αγριότητες, καταδικάζει ο Ποντίφικας.

Και πόσοι μακάριοι, πόσοι "ευδαίμονες, αποκαταστημένοι και πόσοι προσαρμόσιμοι", στη σύγχρονη αγριότητα δεν καταλαβαίνουν ότι όταν το σπίτι του γείτονα πιάνει φωτιά, έρχεται και η δική τους σειρά;

Τότε φωνάζουν, τότε αγανακτούν, μερικοί, όταν δέχονται την αποτρόπαιη φονταμενταλιστική αγριότητα και την κτηνωδία των φασιστοειδών, σε σύνδεση με τα δόγματα βίας της ΝΑΤΟικής νέας "Ιεράς Εξέτασης".

Μπροστά σ' αυτά τα φαινόμενα, "ο σιωπών συναινεί" συμπαρασύροντας στα μεσαιωνικά ολοκαυτώματα και εκείνους που αντιστέκονται και για λογαριασμό του.


Του Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Αγιος των σκλάβων» (2001-03-21 00:00:00.0)
«Μέθυσαν» από... αναμνήσεις (2000-12-22 00:00:00.0)
Η «ομάδα» του Γουέμπλεϊ (2000-12-15 00:00:00.0)
Ανατίμηση της... υποτίμησης (2000-01-18 00:00:00.0)
ΟΙ "ΤΡΟΠΟΙ" ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (1998-06-23 00:00:00.0)
Ταλαιπωρία με την υπηκοότητα (1997-10-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ