Πέμπτη 16 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ ΑΧΑΪΑΣ
Αντικομμουνιστική βοήθεια από ... ειδικούς

Φαίνεται πως κάποιοι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα του κυβερνητικού αντικομμουνισμού και, σαν καθ' ύλην αρμόδιοι, σπεύδουν, από τη μία, να δώσουν χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση και, από την άλλη, ξεσκονίζουν τον αντικομμουνισμό τους σαν ύστατο μέσο, καθώς βλέπουν πως οι θέσεις τους αφήνουν παγερά αδιάφορους τους εργαζόμενους. Ο λόγος για τη ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΝ, η οποία, σε ανακοίνωσή της στον πατρινό Τύπο, εγκαλεί το ΚΚΕ επειδή, τάχα, προτείνει «μέτωπο» με διάφορους φορείς «εθνικιστικών απόψεων». Κι αυτό, όταν ο ΣΥΝ σφύριζε αδιάφορα, όταν πραγματοποιούνταν μεγαλειώδη αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια στον Αραξο, στα οποία πήραν μέρος ενεργοί πολίτες της Αχαΐας από όλο το πολιτικό φάσμα. Ισως όσα δεν κατάφεραν τότε ο ΣΥΝ και τα στελέχη του να φτάσουν, τώρα «τα κάνουν κρεμαστάρια», μιλώντας για «συνεργασίες» του ΚΚΕ με «εθνικιστές».

Το γεγονός, πάντως, προκάλεσε έκπληξη στην τοπική κοινωνία, και, παράλληλα, τις αντιδράσεις της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, η οποία, σε ανακοίνωσή της, τονίζει: «Διαβάσαμε στις τοπικές εφημερίδες ανακοίνωση του ΣΥΝ Αχαΐας, όπου, ανάμεσα στα άλλα, καταγγέλλει το ΚΚΕ ότι προτείνει ένα δήθεν "λαϊκό μέτωπο" με τον εαυτό του και κάποιους περίεργους φορείς "εθνικιστικών απόψεων". Θέλουμε να σχολιάσουμε:

Μέχρι σήμερα δεν είδαμε καμιά καταγγελία της τοπικής καθοδήγησης του ΣΥΝ ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, την εργοδοτική και κυβερνητική τρομοκρατία, τη βάση του Αράξου, τις διώξεις στελεχών του ΚΚΕ και άλλων αγωνιστών που συμμετείχαν στις περικυκλώσεις στον Αραξο και στα μπλόκα της αγροτιάς. Φαίνεται ότι η τοπική ηγεσία του ΣΥΝ θεωρεί εχθρό της το ΚΚΕ, που αγωνίζεται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και την ΕυρωΝΑΤΟική υποταγή. Φαίνεται ακόμη ότι η τοπική καθοδήγηση του ΣΥΝ ενόψει των εκλογών ενώνει τη φωνή της με τις ψευτιές και τις αντικομμουνιστικές κραυγές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και άλλων αντιδραστικών οργανισμών σε βάρος του ΚΚΕ.

Οσο για τις εθνικιστικές απόψεις, ο λαός ξέρει: Χέρι βοήθειας στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης με το περιτύλιγμα αντιδραστικών έως και εθνικιστικών απόψεων δίνουν όσοι μαζί με το ΠΑΣΟΚ και άλλες δυνάμεις στηρίζουν το Σύμφωνο Σταθερότητας για τα Βαλκάνια, το G-8 και τη Συμφωνία του Ελσίνκι, που διαμέλισαν τη Γιουγκοσλαβία και στέλνουν ελληνικό στρατό κατοχής στο Κόσσοβο. Οσοι προωθούν τη ληστεία των λαών των Βαλκανίων από την πλουτοκρατία της χώρας μας με τη θεωρία της διείσδυσης. Οσοι δε συμμετείχαν στις περικυκλώσεις στον Αραξο. Οσοι στήριξαν την ντόπια πλουτοκρατία με κοινωνικούς διαλόγους, καλώντας να ανοίξουν τα μπλόκα οι αγρότες, οι εργάτες και η νεολαία. Οσοι στήριξαν παλιότερα μαζί με το ΠΑΣΟΚ και αφηνιασμένα αντιδραστικά στοιχεία τα εθνικιστικά συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη και αλλού.

Κανένας αριστερός, ριζοσπάστης, άνθρωπος καλής θέλησης δεν ξεχνά ότι σε όλα αυτά η ηγεσία του ΣΥΝ έδωσε χέρι βοήθειας στο ΠΑΣΟΚ. Κανένας, επίσης, δεν μπορεί να δεχτεί σήμερα τις αντιλαϊκές θεωρίες της κεντροαριστεράς.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να κάνει φιλολαϊκές συμμαχίες ενάντια στο ΝΑΤΟ και τις βάσεις, στο Μάαστριχτ, στο Ελσίνκι, στο G-8, στο Σύμφωνο Σταθερότητας για τη συγκρότηση του λαϊκού μετώπου για μια λαϊκή εξουσία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο λαός της Αχαΐας να μη δείξει καμία εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ (2019-10-17 00:00:00.0)
Με ΜΑΤ και μπουλντόζες κυνηγούν τους πρόσφυγες! (2008-01-24 00:00:00.0)
Βήμα αντεπίθεσης (2006-09-19 00:00:00.0)
Εγκαταστάθηκε στο αεροδρόμιο στρατιωτικό κλιμάκιο των ΗΠΑ (2003-04-02 00:00:00.0)
Βάζουν σε εφαρμογή το ΤΣΑ Αχα'ϊας (1997-10-03 00:00:00.0)
Κομιστής της κυβερνητικής πολιτικής (1997-05-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ