Τρίτη 20 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Δύο χιλιάδες παιδιά στην Κόκκινη Πλατεία

Στις 18 Μάη, στις παραμονές της 81ης επετείου ίδρυσης της πιονιέρικης οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Μόσχας η ένταξη στην πιονιέρικη οργάνωση χιλιάδων μαθητών της Μόσχας και της ευρύτερης περιοχής της ρωσικής πρωτεύουσας. Η εκδήλωση έγινε στην Κόκκινη Πλατεία, δίπλα στο Μαυσωλείο του Λένιν, όπου δύο χιλιάδες παιδιά συγκεντρώθηκαν για να ενταχθούν στους πιονιέρους. Η επικεφαλής των ομαδαρχών διάβασε τον όρκο των πιονιέρων και χιλιάδες παιδικές φωνές τον επανέλαβαν στην Κόκκινη Πλατεία.

Σ' αυτή τη γιορταστική μέρα, τα παιδιά συγχάρηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Γκενάντι Ζουγκάνοφ και τον Ιβάν Μέλνικοφ - αντιπρόεδρο της ΚΕ του ΚΚΡΟ. Μετά την επίσημη ορκωμοσία των παιδιών και το δέσιμο των κόκκινων πιονιέρικων μαντιλιών, τα παιδιά επισκέφτηκαν και κατέθεσαν λουλούδια στο Μαυσωλείο του Λένιν.

Να σημειώσουμε ότι στα σοσιαλιστικά χρόνια η «Πανενωσιακή Οργάνωση Πιονιέρων Β.Ι. Λένιν» ιδρύθηκε στις 19 Μάη του 1922 κι ένωνε στις γραμμές της εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 10 έως 15 χρόνων, με στόχο, μέσα από πολύμορφες εκδηλώσεις, την καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος, στη βάση των ιδανικών της Οχτωβριανής Επανάστασης και της Κομμουνιστικής Κοινωνίας. Ο ιδιαίτερα σημαντικός της ρόλος στη διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς, φαίνεται και σε δημοσκόπηση του «Πανρωσικού κέντρου μελέτης της κοινής γνώμης», όπου το 86% των 1.600 ερωτηθέντων σημείωσε την ανάγκη αναγέννησης μιας αντίστοιχης μαζικής οργάνωσης των παιδιών. Αναγκαιότητα που φαίνεται να καταλαβαίνουν και τα ΚΚ της Ρωσίας, που προσπαθούν να ξαναδημιουργήσουν τέτοιες οργανώσεις, σε μια χώρα όπου εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά είναι σήμερα εγκαταλελειμμένα στους δρόμους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ