Τρίτη 20 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΓΔΜ
Επανεμφάνιση αυτονομιστικής βίας...

ΣΚΟΠΙΑ.--

Η αυτονομιστική οργάνωση «Αλβανικός Εθνικός Στρατός» (ANA) ανέλαβε χτες την ευθύνη για την επίθεση που εξαπέλυσε το πρωί του Σαββάτου σε στρατόπεδο της πόλης Τέτοβο προκειμένου, όπως υποστήριξε, «να πλήξει την ισχύ του κατοχικού σλαβομακεδονικού στρατού»...

Η επίθεση αυτή, που καταδικάστηκε από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ και από αξιωματούχους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, εξαπολύθηκε με τέσσερα βλήματα όλμου και προκάλεσε υλικές ζημιές στο στρατόπεδο. Εγινε λίγες ώρες μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Παρασκευή στο κέντρο του Τέτοβο, μεταξύ δυο ομάδων νεαρών, σλαβομακεδονικής και αλβανικής εθνικότητας. Κατά τις εκεί συμπλοκές, τραυματίστηκαν σοβαρά δυο άτομα.

Ζητούν να εισέλθουν στην Ελλάδα...

Το τελευταίο 48ωρο, περίπου 700 αθίγγανοι από το Κοσσυφοπέδιο (ανάμεσά τους έγκυες και πολλά παιδιά) που διέμεναν επί μήνες προσωρινώς σε καταυλισμούς στην ΠΓΔΜ, έχουν συγκεντρωθεί κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα ζητώντας να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο. Το πλήθος δήλωσε χτες σε δημοσιογράφους πως δε θα αποχωρήσουν από την περιοχή επειδή δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να επιστρέψουν στο Κοσσυφοπέδιο. Στην περιοχή (συνοριακή διάβαση Μετσίτλια κοντά στην πόλη Μοναστήρι) έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας της ΠΓΔΜ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ