Κυριακή 25 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Πέφτει η αυλαία

Στην Ξάνθη ο Ολυμπιακός με νίκη κατακτά τον 7ο συνεχόμενο τίτλο. Αγωνία στην ουρά της βαθμολογίας

Από την Ξάνθη περνά ο τίτλος για τον Ολυμπιακό

Sportidea

Από την Ξάνθη περνά ο τίτλος για τον Ολυμπιακό
Ο μαραθώνιος του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής φτάνει σήμερα στο τέρμα του και για μια ακόμη χρονιά, την έβδομη συνεχόμενη, ο Ολυμπιακός δείχνει ότι θα είναι ο τροπαιούχος. Η ομάδα του Πειραιά θα αγωνιστεί στην Ξάνθη («ΑΛΦΑ») με αντίπαλο τη Σκόντα και θέλει μόνο νίκη για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά. Ο τεχνικός ηγέτης των ερυθρολεύκων Ολεγκ Προτάσοφ αναφερόμενος στη συνάντηση τόνισε: «Εμείς μπορεί να είμαστε το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, όμως αυτό πρέπει να το αποδείξουμε στο γήπεδο. Μπορεί η Ξάνθη να είναι βαθμολογικά αδιάφορή, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα κάτσει να χάσει. Σημαντικό για μας είναι η βοήθεια του κόσμο που αναμένεται να κατακλύσει το γήπεδο».

Από τη μεριά του, ο Νίκος Καραγεωργίου προπονητής της ομάδας της Θράκης είπε: «Ασφαλώς ο Ολυμπιακός είναι αυτός που έχει το κίνητρο για τη νίκη. Εμείς θα αγωνιστούμε ελεύθερα και ό,τι βγει».

Ο Παναθηναϊκός που ελπίζει σε... θαύμα για να πάρει το πρωτάθλημα από τους «κόκκινους» έχει θεωρητικά εύκολο έργο απέναντι στον Ακράτητο. Για το ματς στο ουδέτερο γήπεδο της Ρόδου («ΑΛΦΑ» - τιμωρημένη η Λεωφόρος)ο Σέρτζιο Μαρκαριάν δήλωσε: «Οι ελπίδες μας για κατάκτηση του τίτλου έχουν ψαλιδιστεί, όμως στο τελευταίο ματς της σεζόν πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Στο ποδόσφαιρο γίνονται εκπλήξεις και μεις περιμένουμε αυτό να γίνει στην Ξάνθη. Ξέρω όμως ότι αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο».

Σε θαύμα ελπίζει ο ΠΑΟ για να αναδειχτεί πρωταθλητής

Sportidea

Σε θαύμα ελπίζει ο ΠΑΟ για να αναδειχτεί πρωταθλητής
Οσον αφορά τον ομόλογό του Ντουμίτριου Ντουμιτρίου είπε για το ματς: «Εχουμε σωθεί από την περασμένη αγωνιστική και βλέπουμε το ματς με σιγουριά αλλά και σαν μια καλή ευκαιρία να κοντράρουμε ένα δυνατό αντίπαλο. Θα δώσω χρόνο συμμετοχής στα νέα παιδιά».

Στα Γιάννενα ο ΠΑΣ θέλει μόνο νίκη κόντρα στον κυπελλούχο ΠΑΟΚ για να διατηρήσει τις λιγοστές ελπίδες παραμονής στην Α' Εθνική. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Νίκου Αναστόπουλου: «Για μας το ματς είναι οριακό. Νομίζω και μαθηματικά μπορούμε να μείνουμε στην κατηγορία έστω και αν πάμε στα μπαράζ. Δε θέλω να σκέφτομαι κανένα άλλο αποτέλεσμα από αυτό της νίκης. Πιστεύω ότι οι παίκτες θα κάνουν το καθήκον τους και θα πάρουμε αυτό που θέλουμε».

Στην αντίπερα όχθη, με νωπές τις δάφνες από την επιτυχία στον τελικό Κυπέλλου, ο «Δικέφαλος» θα αγωνιστεί σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αγγελου Αναστασιάδη για την ιστορία του: «Πάμε στα Γιάννενα για τη νίκη. Δε χαριζόμαστε σε κανέναν. Θέλουμε να κλείσουμε τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μετά και την κατάκτηση του Κυπέλλου».

Στην Πάτρα («ΑΛΦΑ») η ΑΕΚ με τα μύρια διοικητικά προβλήματα τυπικά γηπεδούχος θα υποδεχτεί τον Πανιώνιο. Αν Ολυμπιακός και ΠΑΟ χάσουν με νίκη η «Ενωση» παίρνει το πρωτάθλημα! Βέβαια το σενάριο είναι... τραβηγμένο, όμως όσο ζουν ελπίζουν. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τόνισε για το ματς: «Θέλουμε αποκλειστικά τη νίκη ώστε να διατηρήσουμε τις λίγες ελπίδες για τίτλο. Γνωρίζω καλά ότι πρέπει να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα για να συμβεί κάτι τέτοιο. Πάντως η χρονιά κρίνεται καλή αν αναλογιστεί κανείς τα τεράστια διοικητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε».

Από την πλευρά του, ο κόουτς του Πανιωνίου Γιόζεφ Μπουμπένκο επισήμανε: «Εχουμε ήδη εξασφαλίσει την έξοδό μας στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και αυτό μας κάνει να μην έχουμε καθόλου άγχος. Και οι δύο ομάδες παίζουν επιθετικά και ελπίζω να γίνει ένα όμορφο ματς ώστε να το ευχαριστηθεί ο κόσμος».

Στο «Ελ Πάσο» θα έχουμε μονομαχία μεταξύ της Καλλιθέας και του ΟΦΗ. Μονόδρομος η νίκη για τους γηπεδούχους που θέλουν να αποφύγουν τη διαδικασία των μπαράζ. Ο Μπάμπης Τεννές δήλωσε: «Ελπίζω ότι και με τη βοήθεια του κόσμου μας θα κερδίσουμε και θα μείνουμε στην κατηγορία. Εχω εμπιστοσύνη στους παίκτες και και εμείς θα είμαστε αυτοί που θα χαμογελάσουμε στο τέλος. Πάντως το γεγονός ότι ο αντίπαλος είναι βαθμολογικά αδιάφορος δεν πρέπει να μας καθησυχάσει».

Οσον αφορά τον Ζντένεκ Σκάζνι τονίζει: «Δεν αντιμετωπίζουμε το ματς ως αγγαρεία. Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και να τελειώσουμε τη χρονιά με ψηλά το κεφάλι».

Τέλος, η στερνή αγωνιστική θα ολοκληρωθεί στη Νεάπολη όπου ο Ιωνικός θα φιλοξενήσει την καταδικασμένη Παναχαϊκή. Ο Γιάτσεκ Γκμοχ μιλώντας για την αναμέτρηση επισήμανε: «Εμείς πρέπει οπωσδήποτε να νικήσουμε και μετά να δούμε τι θα κάνουν και οι άλλες ομάδες».

Για την Παναχαϊκή το ματς θα είναι μια ευκαιρία για τον Δημήτρη Γκένα να δει τους νεαρούς παίκτες που θα αποτελέσουν τον κορμό στη νέα σεζόν όπου η ομάδα της Αχαΐας θα βρίσκεται στη Β' Εθνική.

Ολοι οι σημερινοί αγώνες αρχίζουν στις 18.30.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ