Κυριακή 19 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Οταν ο ΟΟΣΑ «ανησυχεί»

«Παράδεισο» για τους συνταξιούχους χαρακτήρισε τη χώρα μας ο ΟΟΣΑ! Ο Οργανισμός, που χρόνια τώρα επίμονα ζητά την «εξυγίανση» του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας μας, ασκεί κριτική για καθυστερήσεις, δίνει οδηγίες και χαράζει πολιτικές.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ επιβάλλεται:

- Επανεξέταση των ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση και η αύξησή τους «τουλάχιστον» στα 65 ή ακόμα και στα 70 χρόνια για όλους! Και για τις γυναίκες, για το λόγο ότι οι Ελληνίδες είναι οι «πλέον μακρόβιες» στις χώρες του ΟΟΣΑ!

- Αποδεκατισμός του ύψους των συντάξεων με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού τους. Δηλαδή, με τη δραστική διεύρυνση του χρόνου εργασίας που χρησιμοποιείται σαν βάση για τον υπολογισμό της σύνταξης (διατυπώνεται η πρόταση να χρησιμοποιείται ως βάση υπολογισμού ακόμα και ολόκληρος ο ασφαλιστικός βίος, αντί των τελευταίων πέντε που ισχύουν σήμερα για τον ιδιωτικό τομέα!).

- Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργοδότες, οι οποίες κρίνονται «ως οι υψηλότερες στις χώρες του ΟΟΣΑ», ενώ βρίσκει «μικρό» το ύψος των εργατικών εισφορών, σε σχέση με τη «γενναιοδωρία των παροχών»!

- Συμμετοχή των ασφαλιστικών εταιριών στο σύστημα ασφάλισης, σαν ένα βήμα για το πέρασμα «σε ένα μερικά ιδιωτικοποιημένο σύστημα»!

- Κατάργηση ουσιαστικά των επικουρικών συντάξεων με τη μορφή που υπάρχουν σήμερα, με την ενοποίηση κύριων και επικουρικών ταμείων και των παροχών τους.

- «Επαναπροσδιορισμός» των βαρέων και ανθυγιεινών, καθώς και των αναπηρικών συντάξεων.

- Περιορισμός του εφάπαξ και των διπλών συντάξεων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ