Κυριακή 25 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ιταλική υπόθεση

Γιουβέντους και Μίλαν θα διεκδικήσουν το τρόπαιο στο «Θέατρο των Ονείρων»

Δυο γνώριμες «κυρίες» ετοιμάζονται να λύσουν τις διαφορές τους σε μια ξένη πόλη. Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι ένας τίτλος, προκειμένου να αναφερθούμε στο φετινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που θα διεξαχθεί στο Ολντ Τράφορντ («Θέατρο των Ονείρων») την Τετάρτη το βράδυ. Μια διοργάνωση, που, όπως εξελίχθηκε, ήταν αποκλειστικά υπόθεση των Ιταλών. Γιουβέντους και Μίλαν ετοιμάζονται να διεκδικήσουν το τρόπαιο, που, όπως και να γίνει, η διαδρομή που θα κάνει είναι σίγουρα Αγγλία - Ιταλία. Το θέμα, βέβαια, είναι σε ποια πόλη θα καταλήξει, στο Μιλάνο ή το Τορίνο.

Και, φυσικά, όταν μιλάμε για δυο ομάδες που προέρχονται από την ίδια χώρα και γνωρίζονται πολύ καλά, τότε η λέξη φαβορί είναι ακόμα περισσότερο απαγορευμένη. Αλλωστε, αυτό επισήμανε και ο τεχνικός της Γιουβέντους Μαρτσέλο Λίπι αμέσως μετά την πρόκριση της ομάδας του στον τελικό. «Ηταν μια πολύ αποδοτική χρονιά και τώρα πάμε στο Μάντσεστερ να αντιμετωπίσουμε τη Μίλαν. Η Μίλαν έχει παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο σε όλη την πορεία της στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, ειδικά στον αγώνα με τη Ρεάλ μέσα στο Σαν Σίρο. Πάμε εκεί σαν ίσοι, καθώς δεν υπάρχουν φαβορί στους τελικούς».

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Χωρίς Νέντβεντ αλλά με ...γκολ

Μπορεί η πρόκριση στον τελικό για τους Γιουβεντίνους να ήταν ιδιαίτερα πανηγυρική μετά τη σπουδαία νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης με 3-1 στο Τορίνο, όμως, παράλληλα, ήταν και ...Πύρρεια. Αιτία, ο τραυματισμός του Πάβελ Νέντβεντ, ενός από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας φέτος που θα χάσει τον τελικό. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Τακινάρντι, αναφερόμενος στην απουσία του Τσέχου από τον αγώνα της Τετάρτης. «Είναι μεγάλη απώλεια για εμάς, γιατί ο Πάβελ είναι παίκτης - κλειδί και έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία μας προς τον τελικό». Πάντως, για τον Μαρτσέλο Λίπι, υπάρχει και η αντίπερα όχθη, αφού στα μέσα της βδομάδας που πέρασε διαπίστωσε τελικά ότι θα μπορεί να έχει στη διάθεσή του τον Τζιαλούκα Μπουφόν, ο οποίος στον αγώνα με τη Ρετζίνα είχε ζητήσει αλλαγή. Ομως, οι καρδιές των οπαδών και της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας του Τορίνο γύρισαν στη θέση τους, όταν είδαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων που δε διαπίστωναν κάποιο πρόβλημα.

Ο αναγεννητής της Γιούβε, Μαρτσέλο Λίπι

Sportidea

Ο αναγεννητής της Γιούβε, Μαρτσέλο Λίπι
Το πλεονέκτημα στο σκοράρισμα που είχαν φέτος καθ' όλη τη διάρκεια της ευρωπαϊκής τους πορείας (26 γκολ μέχρι στιγμής στη διοργάνωση), αλλά και η πολύ καλή συγκροτημένη άμυνα που τους έδωσε το δικαίωμα να παίρνουν αυτό που θέλουν είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη Γιουβέντους. Αυτά αναμένεται να αποτελέσουν και τα μεγαλύτερα της όπλα στον τελικό της Τετάρτης, έστω και εάν έχει να κάνει με έναν αντίπαλο που την ξέρει καλά. Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο και ο Ντέιβεντ Τρεζεγκέ ήταν αυτοί που έβγαλαν τις περισσότερες φορές τα ...κάστανα από τη φωτιά, όσον αφορά στην επίθεση, μόνο που την Τετάρτη θα πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο, αφού δε θα έχουν τη σημαντική βοήθεια που ακούει στο όνομα Νέντβεντ.

ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ: Η σπουδαία απόδοση της Γιουβέντους στον επαναληπτικό ημιτελικό, κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν το πιο κομβικό σημείο για την πρόκριση στον τελικό. Η ομάδα του Λίπι, αν και είχε χάσει στο πρώτο παιχνίδι με 2-1, εντούτοις, κόντρα στο μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, κατάφερε να μετατρέψει τα πάντα σε τυπική διαδικασία, επικρατώντας με 3-1.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: 2 φορές κάτοχος του Κυπέλλου Πρωταθλητριών - Τσάμπιονς Λιγκ 1984/85, 1995/96, 3 φορές κάτοχος του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ 1976/77, 1989/90, 1992/93, 1 φορά κάτοχος του Κυπέλλου Κυπελλούχων 1983/84.

ΜΙΛΑΝ: Οπλο η άμυνα

Η σταθερή της πορεία στη μεγαλύτερη διάρκεια του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ από τα μέσα της διοργάνωσης έφερνε τη Μίλαν σαν ένα από τα φαβορί για την πρόκριση στον τελικό. Ο Κάρλος Αντσελότι παρουσίασε φέτος ένα σύνολο, που στηρίχτηκε στην πολύ καλή μεσαία γραμμή όπου υπήρχε η παρουσία των Ζέεντροφ και Ρουί Κόστα, αλλά και στην ισχυρή άμυνα με το δίδυμο Νέστα - Μαλντίνι να αποτελεί βράχο για τις επιθετικές προσπάθειες των αντιπάλων. Αλλωστε, τα στατιστικά δείχνουν του λόγου του αληθές, αφού έχει δεχτεί μόλις 13 γκολ σε 14 παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ. Επιθετικά, η παρουσία του Σεφτένκο, ενός ανθρώπου που ξέρει την τέχνη του γκολ, δε δημιουργούσε ιδιαίτερο άγχος ακόμα και αν πέρναγε η ώρα, αφού όλοι γνώριζαν ότι την κρίσιμη στιγμή, είτε αυτός, είτε ο Μαλντίνι θα δηλώσουν «παρών». Μπορεί ο απολογισμός να μην είναι πλούσιος, αλλά τουλάχιστον τα αποτελέσματα που ήθελαν να έρθουν ήρθαν. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, το πόσο ανάποδα εξελίχθηκαν τα πράγματα με την παρουσία του Ριβάλντο, ο οποίος απογοήτευσε τον προπονητή του, που περίμενε περισσότερα από τον Βραζιλιάνο.

Τις διαφορές τους στον τελικό θα ξεκαθαρίσουν Γιούβε και Μίλαν

Sportidea

Τις διαφορές τους στον τελικό θα ξεκαθαρίσουν Γιούβε και Μίλαν
ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ: Η πρόκριση στα ημιτελικά, που ήρθε ακριβώς στις καθυστερήσεις του επαναληπτικού με τον Αγιαξ, ήταν σίγουρα το πιο καθοριστικό σημείο για τη Μίλαν αυτή τη χρονιά. Στη ρεβάνς του 0-0 της Ολλανδίας, ο Αγιαξ είχε καταφέρει να φθάσει μια ανάσα πριν την έκπληξη, αφού στο Μιλάνο το σκορ ήταν 2-2 μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ο Τόμανσον, όμως, είχε αντίθετη γνώμη, σημειώνοντας το 3-2 και σφραγίζοντας το εισιτήριο της πρόκρισης που φαινόταν να έχει χαθεί.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: 4 φορές κάτοχος του Κυπέλλου Πρωταθλητριών - Τσάμπιονς Λγικ 1962/63, 1968/69, 1988/89, 1989/90, 1993/94, 2 φορές κάτοχος του ΟΥΕΦΑ 1967/68, 1972/73.


Εξαιρετική κρίνεται η δουλιά του Κάρλο Αντσελότι στη Μίλαν

Sportidea

Εξαιρετική κρίνεται η δουλιά του Κάρλο Αντσελότι στη Μίλαν

Μπάμπης ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ