Πέμπτη 22 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Κινδυνεύει από την αδιαφορία κυβέρνησης - δήμου

Με απόφαση της Πολεοδομίας Πειραιά έκλεισε το Δημοτικό Θέατρο της πόλης και αναστέλλονται όλες οι λειτουργίες του! Αιτία είναι η κατάρρευση τμήματος της στέγης σε αίθουσα του δεύτερου ορόφου που ήρθε ως αποτέλεσμα της αδιαφορίας των αρμοδίων και της ολιγωρίας του δημάρχου Πειραιά. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κώστα Τζατζάνη, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Πειραιάς -Αναγέννηση», ο οποίος έστειλε πριν λίγες μέρες και δεύτερη επιστολή διαμαρτυρίας στο δήμαρχο Πειραιά, ενώ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «το Δημοτικό Θέατρο κινδυνεύει πραγματικά από την αδιαφορία και ολιγωρίες του δημάρχου και του υπουργού Πολιτισμού. Που πάνε κουτί με τις βλέψεις των ιδιωτών».

Η επικινδυνότητα του Δημοτικού Θεάτρου, τονίζεται στην ανακοίνωση, έχει καταγραφεί κατ' επανάληψη εδώ και πολλά χρόνια, από ειδικούς και μη. Εντούτοις, η έναρξη των εργασιών για τη διάσωσή του και την αποκατάστασή του διαρκώς αναβάλλεται.

«Μετά από δύο αυτοψίες στο Δημοτικό Θέατρο - συνεχίζει η ανακοίνωση - έστειλα αντίστοιχα γράμματα (9/5 και 19/5/03) στο δήμαρχο που αναφέρουν το τι πρέπει να γίνει άμεσα για να σταματήσει το απαράδεκτο κλείσιμο του Δημοτικού και η εγκατάλειψή του σε μια ραγδαία διαδικασία φθοράς. Με ελάχιστες σχετικά διαδικασίες και ενέργειες αυτή η διαδικασία μπορεί να σταματήσει, να αρθεί η επικινδυνότητα και να λειτουργεί το Θέατρο, ακόμα και για το μεγαλύτερο μέρος της περιόδου των γενικών επισκευών για τις οποίες η ευθύνη καθυστέρησης του Υπουργού Πολιτισμού είναι τεράστια και αρνείται να την καταγγείλει η Δημοτική Αρχή. Παραλείποντας τις τεχνικές λεπτομέρειες, των οποίων την ορθότητα θα ανέτρεπε μια γραπτή υπεύθυνη εισήγηση αρμοδίων, που θεωρώ απαράδεκτο πως δεν υπάρχει ακόμα, με υπεύθυνους, στο ακέραιο τον καθένα, το δήμαρχο και τον υπουργό Πολιτισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ