Πέμπτη 22 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Στον αστερισμό του τρόμου, πάλι

Για άλλη μια φορά «πορτοκαλί συναγερμός...»

Associated Press

Για άλλη μια φορά «πορτοκαλί συναγερμός...»
ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ.--

Για πολλοστή φορά οι Αμερικανοί ζουν υπό το καθεστώς του τρόμου, αφού το επίπεδο εθνικού συναγερμού αυξήθηκε κατά μία βαθμίδα, από υψηλός, που συμβολίζεται με το κίτρινο χρώμα, σε πολύ υψηλός, που συμβολίζεται με το πορτοκαλί χρώμα.

Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη που είχαν χτες στο Λευκό Οίκο αξιωματούχοι υπεύθυνοι για την εσωτερική ασφάλεια. Ανακοινώνοντας και επίσημα την εξέλιξη αυτή, ο αρμόδιος υφυπουργός Ασα Χάτσινσον, κάλεσε τους Αμερικανούς να βρίσκονται σε ετοιμότητα, υπογραμμίζοντας ότι το μέτρο ελήφθη επειδή παρατηρείται κλιμάκωση της δράσης των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Νωρίτερα, το FBI ανακοίνωσε ότι έχουν ενημερωθεί οι κατά τόπους υπηρεσίες του ότι «οι φονικές επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία και στο Μαρόκο μπορεί να είναι το πρελούδιο σε ανάλογες επιθέσεις στο αμερικανικό έδαφος», όμως «εξειδικευμένη και συγκεκριμένη απειλή για τις ΗΠΑ δεν έχει περιέλθει σε γνώση του». Ενώ ο διευθυντής του FBI Ρόμπερτ Μίλερ, πρόσθεσε ακόμα ότι μέλη της «Αλ Κάιντα» έχουν ως ορμητήριο το Ιράν, το οποίο ήδη προ δεκαπενθημέρου είχε κατηγορήσει ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ, ότι δέχεται στελέχη του τρομοκρατικού δικτύου του Μπιν Λάντεν στο έδαφός του.

Ο Λευκός Οίκος περιορίστηκε μέσω του εκπροσώπου του Αρι Φλάισερ να δηλώσει ότι «ανησυχούμε μήπως οι απειλές για νέες επιθέσεις φθάσουν πέραν της Σαουδικής Αραβίας».

  • Την απόφαση τους να παραιτηθούν ανακοίνωσαν σχεδόν ταυτόχρονα ο Αρι Φλάισερ και ο Γκόντρικ Σμιθ, εκπρόσωπος Τύπου του βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ. Ο Σμιθ δήλωσε είναι πλέον καιρός να κάνει κάτι διαφορετικό, χαρακτηρίζοντας παράδοξο το γεγονός ότι η απόφασή του να παραιτηθεί ανακοινώθηκε ακριβώς την ίδια ημέρα με αυτήν του Φλάισερ. Παράλληλα, άλλη μία αιφνιδιαστική παραίτηση χτες. Η Κριστίν Τοντ Γουίτμαν, σύμφωνα με το Reuters, ανακοίνωσε την απόφασή της να παραιτηθεί από τη θέση της επικεφαλής του Γραφείου Περιβάλλοντος του Λευκού Οίκου, χωρίς να διευκρινίζει τους λόγους της παραίτησης.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ερευνες στα γραφεία του δικηγόρου του Τραμπ (2018-04-11 00:00:00.0)
«Βέλη» Ουάσιγκτον κατά Ιράν (2003-04-24 00:00:00.0)
Αρνέτ - Μαντόνα σημειώσατε ...Γκέμπελς (2003-04-02 00:00:00.0)
Διογκώνεται η υπόγεια αντιπαράθεση (2002-11-27 00:00:00.0)
Τα ερωτηματικά της 11ης του Σεπτέμβρη (2002-05-17 00:00:00.0)
Υπό σκιάν... (2002-05-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ