Παρασκευή 23 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΙΚΤΥΑ ΤΡΑΜ
Με δημόσιο δανεισμό το ιδιωτικό έργο...

Με δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ύψους 140 εκατ. ευρώ (αγγίζει τα 50 δισ. δραχμές) προβλέπεται ότι θα χρηματοδοτηθεί το έργο της κατασκευής του Τραμ και της προμήθειας του αναγκαίου τροχαίου υλικού.

Αυτό προκύπτει από ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, σύμφωνα με την οποία, χτες εκταμιεύτηκαν 70 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του έργου, από το δάνειο ύψους 100 εκατ. ευρώ που είχε συνάψει το ελληνικό Δημόσιο με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων το Νοέμβρη του 2001, ενώ τα πρώτα 30 εκατ ευρώ είχαν ληφθεί με την υπογραφή της δανειακής σύμβασης. Τα υπόλοιπα 40 εκατ. ευρώ θα εκταμιευτούν, μέσω της ανανέωσης της δανειστικής σύμβασης.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι την προηγούμενη Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών ( Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το δημόσιο χρέος της χώρας στο τέλος του α΄τριμήνου του 2003 εκτινάχτηκε στα 176 δισ. ευρώ και είναι ευνόητο ότι κάθε νέος δανεισμός αυξάνει το κρατικό χρέος. Από την άλλη, υπεύθυνη για την κατασκευή και εκμετάλλευση του έργου είναι η «ΤΡΑΜ ΑΕ», γεγονός που σημαίνει ότι την αποπληρωμή των δανείων θα την επιφορτιστεί ο ελληνικός λαός, ενώ η εκμετάλλευσή του θα γίνει με κριτήρια αγοράς...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ