Παρασκευή 23 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Ο λαός να καταδικάσει τις αμερικανόπνευστες μεθοδεύσεις

Συνέντευξη Τύπου του γραμματέα της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ για τη δίωξη των τεσσάρων Κερκυραίων φιλειρηνιστών

Από τις πρόσφατες αντιπολεμικές κινητοποιήσεις του λαού της Κέρκυρας κατά του πολέμου στο Ιράκ
Από τις πρόσφατες αντιπολεμικές κινητοποιήσεις του λαού της Κέρκυρας κατά του πολέμου στο Ιράκ
Την αντίθεση της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ στη δίωξη πολιτικού χαρακτήρα των τεσσάρων Κερκυραίων φιλειρηνιστών, οι οποίοι συμμετείχαν στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση το 1999, που έγινε στο κρατικό αεροδρόμιο της Κέρκυρας, κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου της Γιουγκοσλαβίας, εξέφρασε ο Γ. Κουλούρης, γραμματέας της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Κέρκυρα, χτες το πρωί. Κάλεσε, επίσης, το λαό της Κέρκυρας να συμμετέχει στην κινητοποίηση που θα γίνει τη μέρα της δίκης έξω από τα δικαστήρια.

Η δίκη των τεσσάρων φιλειρηνιστών - Θ. Γουλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας Περιοχής Β/Δ Ελλάδας, Χ. Χαραλάμπους, μέλος του ΝΓ Κέρκυρας του ΚΚΕ και πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Κέρκυρας, Β. Αρμενιάκος, μέλος της ΝΕ Κέρκυρας και Γ. Τρεπεκλής, εκλεγμένος στην ΤΑ Κέρκυρας - έχει οριστεί για την Πέμπτη 29 Μάη 2003.

Ο γραμματέας της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, σε σχέση με τις κατηγορίες, σημείωσε: «Είναι ψευδείς, ανυπόστατες και κατασκευασμένες από την ηγεσία της αστυνομίας μετά από κυβερνητική παραγγελία. Ανάλογες διώξεις έγιναν και σε άλλες περιοχές της χώρας μας για τους αγώνες εκείνης της περιόδου. Ηταν μία από τις απαιτήσεις της Αμερικανικής Πρεσβείας για να καμφθεί με κάθε τρόπο το φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, στις οποίες η ελληνική κυβέρνηση δείχνει πάντα πρόθυμη». Τόνισε ότι πρόκειται για δίωξη πολιτικού χαρακτήρα τεσσάρων φιλειρηνιστών, που στο πρόσωπό τους διώκεται το φιλειρηνικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της Κέρκυρας. Σκοπός τους, σημείωσε ο ομιλητής, είναι να τρομοκρατήσουν το λαό, να αποτρέψουν τη συμμετοχή στους αγώνες και στο μέλλον να τους ποινικοποιήσουν.

Ο Γ. Κουλούρης κάλεσε τον κερκυραϊκό λαό να μην επιτρέψει να περάσουν τέτοιες αντιλήψεις και πρακτικές. Κάλεσε κάθε Κερκυραίο και Κερκυραία να καταδικάσει τις αμερικανόπνευστες μεθοδεύσεις και όλους τους μαζικούς φορείς, τα κόμματα και την ΤΑ να πάρουν θέση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ