Παρασκευή 23 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Διαμαρτυρία στη Βουλή για τη χωματερή

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν χτες κάτοικοι της Δυτικής Αττικής

Διαμαρτυρία για τη χωματερή στα Ανω Λιόσια

Eurokinissi

Διαμαρτυρία για τη χωματερή στα Ανω Λιόσια
Με κεντρικό σύνθημα «Ούτε στα Λιόσια, ούτε στη Φυλή, έξω από το Θριάσιο η χωματερή», κάτοικοι της Δυτικής Αττικής πορεύτηκαν χτες το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας και κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στα κόμματα της Βουλής, μετά από κάλεσμα της Διαδημοτικής Επιτροπής Αγώνα για την απομάκρυνση της χωματερής.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν την πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος με προορισμό τη Βουλή και κρατώντας μαύρες σημαίες και σακούλες με σκουπίδια διαμαρτυρήθηκαν για την κυβερνητική πολιτική στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Μπροστά από τη Βουλή έδωσαν το στίγμα, με συνθήματα όπως «Ο λαός απαιτεί έξω η χωματερή» και «Κυβέρνηση και δήμοι μας εμπαίζουν, συμφέροντα στηρίζουν και μας κοροϊδεύουν».

Ο Γιάννης Παπαπαναής, μέλος της Διαδημοτικής Επιτροπής Αγώνα δήλωσε ότι η δημιουργία χωματερής στη Φυλή θα είναι στην ουσία επέκταση της υπάρχουσας στα Λιόσια. «Πρόκειται για μια καθαρά ταξική επιλογή από πλευράς κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, πενταμελής αντιπροσωπεία παρέδωσε το ψήφισμα της συγκέντρωσης στα κόμματα της Βουλής, με το οποίο γίνεται σαφές ότι «δε θα δεχτούμε καμία νέα επέκταση της χωματερής και αναμένουμε ενέργειες για σύντομο χρονοδιάγραμμα οριστικού κλεισίματος της χωματερής των Ανω Λιοσίων». Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε μόνο με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Νίκο Γκατζή, ο οποίος και εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Δυτ. Αττικής, τόσο μέσα στα έδρανα της Βουλής όσο και έξω από αυτά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ