Παρασκευή 23 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Με κλιμάκωση των από αέρος και εδάφους επιθέσεων απείλησε χτες τους αυτονομιστές ο επικεφαλής της ινδονησιακής στρατιωτικής επιχείρησης στην επαρχία Ατσεχ, στρατηγός Εντάνγκ Σουβαρίγια. Στη διάρκεια των σφοδρών συγκρούσεων που μαίνονται εδώ και τέσσερις μέρες έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 28 άτομα, μεταξύ των οποίων δύο 12χρονα παιδιά.

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Μέλη της κοινότητας χωριών της φυλής των περίπου 600.000 Πυγμαίων απαίτησαν χτες από την αποστολή του ΟΗΕ στο βορειοανατολικό τμήμα της ΛΔ Κονγκό τη συγκρότηση ειδικού δικαστηρίου με στόχο την παραπομπή Κογκολέζων αξιωματούχων, στρατιωτών, ανταρτών και ενόπλων μελών των φυλών Λέντου και Χέμα. Τους κατηγορούν για μαζικές σφαγές, εγκλήματα πολέμου αλλά και για κανιβαλισμό σε βάρος μελών της φυλής τους!

ΜΟΣΧΑ.-- Δέκα Ρώσοι στρατιώτες και αστυνομικοί σκοτώθηκαν χτες σε διάφορες συγκρούσεις με ένοπλους αυτονομιστές στην Τσετσενία.

ΣΟΦΙΑ.-- Η βουλγαρική κυβέρνηση ενέκρινε σχέδιο που προβλέπει την αποστολή περίπου 500 στρατιωτών στο Ιράκ. Η απόφαση αναμένεται να πάρει την έγκριση και της Βουλής την επόμενη βδομάδα.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Ξεκίνησε η δίκη 23 ατόμων που κατηγορούνται ότι είχαν σχέσεις με την «Αλ-Κάιντα» και ότι σχεδίαζαν επιθέσεις εναντίον αμερικανικών βάσεων και πρεσβειών στην Ευρώπη.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟ.-- Επιβατικό λεωφορείο συγκρούστηκε χτες μετωπικά με νταλίκα στη βόρεια μεξικανική πολιτεία Κοαχουίλα με αποτέλεσμα το θάνατο οκτώ επιβατών και τον τραυματισμό άλλων δέκα.

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ.-- Αγώνα δρόμου έχουν αρχίσει πανεπιστήμια και εταιρίες γενετικής με έδρα Αγγλία και Σκοτία, καθώς αμφότερες επιδίδονται σε κούρσα συγκρότησης τεραστίων τραπεζών με δείγματα DNA και τους ιατρικούς φακέλους δεκάδων χιλιάδων πολιτών ηλικίας 45 έως 69 ετών, με στόχο τη μελέτη της αλληλεπίδρασης μεταξύ γονιδίων και περιβάλλοντος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ