Παρασκευή 23 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
«Συνεργασία» σε όλα τα επίπεδα

ΜΟΣΧΑ.- «Η Ρωσία επιθυμεί να "συνεργαστεί" με τις ΗΠΑ σε όλα τα επίπεδα». Αυτό διαμήνυσε χτες ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στον Αμερικανό ομόλογό του Τζορτζ Μπους, όπως ανακοινώθηκε από το Κρεμλίνο.

Στο μήνυμα που παρέδωσε ο Ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Ιβανόφ, ο οποίος επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον, χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Στις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις, υπάρχουν περισσότερα πράγματα που μας φέρνουν κοντά, παρά θέματα επί των οποίων υφίστανται διαφωνίες». Ενώ, επίσης, γίνεται λόγος και για μια ρωσο-αμερικανική στρατηγική σύμπραξη, που θα «εξυπηρετεί τα συμφέροντα του συνόλου της διεθνούς κοινότητας, αφού συμβάλλει πραγματικά στη διεθνή σταθερότητα και ασφάλεια»...

Ο Ρώσος Πρόεδρος προτείνει στον Μπους τη συνέχιση αυτού του «εποικοδομητικού και φιλικού» διαλόγου, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην Πετρούπολη, πιθανότατα την 1η Ιούνη, με την ευκαιρία των γιορτασμών για τα 300 χρόνια από την ίδρυση της πόλης.

Εξάλλου, νωρίτερα αυτή τη βδομάδα, ο Σεργκέι Ιβανόφ, εγκαταλείποντας τις προηγούμενες δημόσιες επιφυλάξεις της κυβέρνησης Πούτιν, είχε δηλώσει ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες με την αμερικανική πλευρά σε ό,τι αφορά μια ενδεχόμενη συνεργασία σχετικά με την πυραυλική ασπίδα προστασίας της κυβέρνησης Μπους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ