Παρασκευή 23 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ - ΕΛΠΑΚ
Αποφασιστικά ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία

Με τετράωρη στάση εργασίας στην αρχή κάθε βάρδιας απαντούν σήμερα Παρασκευή, 23 Μάη, οι εργάτες στη χαρτοβιομηχανία «EL PAC» στην Πάτρα μετά τις τρομοκρατικές απολύσεις της εργοδοσίας που πριν τρεις μέρες πέταξε στο δρόμο τέσσερις εργάτες, εκ των οποίων οι τρεις ήταν ιδρυτικά μέλη του σωματείου.

Η εργοδοσία απέναντι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) και τη λήψη μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας μετά από πρόσφατο σοβαρό ατύχημα εργάτη, απάντησε με απολύσεις και επιβολή κλίματος τρομοκρατίας, καθώς πιέζει τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε αίτηση διαγραφής από το σωματείο, απειλώντας τους ότι «θα έρθει η σειρά σας».

Σε πείσμα της τακτικής της εργοδοσίας - αποθρασυμένοι και από την κυβερνητική πολιτική - οι εργάτες αντιστέκονται, προχωρούν σε κινητοποιήσεις και καλούν την εργατική τάξη της πόλης σε συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα τους. Στο πλευρό των εργαζομένων, έσπευσαν από την πρώτη στιγμή οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Μάλιστα, χτες, πραγματοποίησαν εξόρμηση στο εργοστάσιο και μοίρασαν την προκήρυξη του ΠΑΜΕ, ανανεώνοντας το ραντεβού για τη σημερινή κινητοποίηση των εργατών μπροστά από την επιχείρηση. Στην αντιπαράθεση αυτή, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας παρακολουθεί από... απόσταση, ενώ η Επιθεώρηση Εργασίας που εμφανίστηκε μόνο μετά το σοβαρό ατύχημα, προχώρησε σε κάποιες παρατηρήσεις και πέραν τούτου ουδέν.

Σε ανακοίνωσή του, το σωματείο των εργαζομένων τονίζει πως «η εργοδοσία θέλει να μετατρέψει σε σύγχρονο Νταχάου την επιχείρηση της EL PAC, γι' αυτό οι απολύσεις, οι απειλές, η τρομοκρατία. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη δουλιά για όλους τους εργαζόμενους και να αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα και απαιτούμε:

  • Αμεσα να ανακληθούν οι τρομοκρατικές απολύσεις
  • Αμεση υπογραφή ΣΣΕ σύμφωνα με τις προτάσεις του σωματείου
  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ