Σάββατο 24 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003»
«Οι βάρβαροι νομοθετούν»

Ανακοίνωση και εκδηλώσεις της «Δράσης» σήμερα, 7μμ, στο ΑΠΘ

Ενα από τα έργα της έκθεσης κατά της σύναξης των υπουργών
Ενα από τα έργα της έκθεσης κατά της σύναξης των υπουργών
Με σύνθημα «Στον πολιτισμό των βαρβάρων της ΕΕ και των ΗΠΑ αντιπαραθέτουμε τον πολιτισμό των λαών», αρχίζουν σήμερα (7 μμ) στο Αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ οι λαϊκές εκδηλώσεις της «Δράσης: Θεσσαλονίκη 2003», που αποτελούν μια αγωνιστική απάντηση στη σύναξη των υπουργών Πολιτισμού της ΕΕ. Με τις εκδηλώσεις αυτές οι Θεσσαλονικείς αντιστέκονται στον ελιτισμό και την υποκουλτούρα των πολυεθνικών, βροντοφωνάζοντας «Οι υπουργοί Πολιτισμού των ιμπεριαλιστών είναι ανεπιθύμητοι».

Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών χρειάστηκε, αντί για το άγαλμα του Βενιζέλου, οι εκδηλώσεις να γίνουν στο Πολυτεχνείο.

Η «Δράση» σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Ζητάμε το αδύνατο γι' αυτούς, το αναγκαίο για εμάς, γι' αυτό είμαστε ρεαλιστές.

Οι υπουργοί Πολιτισμού με το άτυπο Συμβούλιο που άρχισε στη Θεσσαλονίκη οριστικοποιούν την "Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Ταυτότητα". Η αναζήτηση όμως αυτής της ταυτότητας πρέπει να χωράει μόνο μέσα από τη λειτουργία της ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτιστικής αγοράς. "Βαριά κερδοφόρα βιομηχανία", χαρακτηρίζεται η τέχνη, η πολιτιστική μας κληρονομιά και "εμπόρευμα" η καλλιτεχνική δημιουργία. Ολα αυτά αποτελούν προτεραιότητες και πρωτοβουλίες της Ελληνικής Προεδρίας και θα συζητηθούν πρώτα στη χώρα μας, την κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού και θα καταλήξουν στην Προεδρία της Ιταλίας, το δεύτερο εξάμηνο του 2003».

Και η «Δράση» συνεχίζει: «Εχουν παρθεί βέβαια προπαρασκευαστικά μέτρα προς την κατεύθυνση στο παρελθόν, όπως το Πολυνομοσχέδιο για τον πολιτισμό που ψηφίστηκε από την ελληνική κυβέρνηση και διέπεται από τους νόμους της αγοράς. Ηταν τα πρώτα βήματα συντονισμού με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, που στοχεύουν στην εμπορευματικοποίηση του καλλιτεχνικού προϊόντος, την άλωσή του από την επέλαση του μονοπωλιακού κεφαλαίου και την αντιδραστική παρέμβαση του κράτους. Οι βάρβαροι έρχονται και νομοθετούν!!!».

Μια από τις πολλές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της «Δράσης»

Motion Team

Μια από τις πολλές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της «Δράσης»
Στις εκδηλώσεις που αρχίζουν στις 7μμ, κεντρικός ομιλητής θα είναι ο καθηγητής και βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδης, ενώ θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι των φορέων της Παγκαλλιτεχνικής Επιτροπής.

Παράλληλα θα παρουσιαστούν εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας αντιπολεμικού περιεχομένου, ενώ συμμετοχή έχουν δηλώσει πολλοί ηθοποιοί της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ