Σάββατο 24 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΤ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Συνεχίζονται οι παράνομες εργασίες της ΔΕΗ

Εντείνονται οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της Ηλιούπολης και των γύρω δήμων, ενάντια στην πρόθεση της ΔΕΗ ΑΕ να κατασκευάσει Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) δίπλα σε κατοικημένη περιοχή. Ετσι, τη Δευτέρα 26 Μάη και ώρα 9 π.μ., η «Διαδημοτική Επιτροπή Αγώνα ΝΑ Αθήνας για την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής», καλεί σε ενημέρωση τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, στην είσοδο των γραφείων της ΔΕΗ (οδός Δυρραχίου 89 και Κηφισού) για τις παράνομες ενέργειες της Επιχείρησης. Παράλληλα, την Τρίτη 27 Μάη και ώρα 7 μ.μ., η Επιτροπή θα πραγματοποιήσει πορεία διαμαρτυρίας από την πλατεία Ανεξαρτησίας (Αγ. Μαρίνα Ηλιούπολης - λεωφορείο 106) μέχρι το Δημαρχείο και το ΚΥΤ της ΔΕΗ.

«Η ΔΕΗ ΑΕ», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα, «συνεχίζοντας τις παράνομες ενέργειές της, προχωρά σε μειοδοτικό διαγωνισμό για την ανάδειξη εργολάβου για την κατασκευή υποσταθμού 150.000 βολτ, εντός της Β' Ζώνης Υμηττού, στα όρια των Δήμων Ηλιούπολης - Αργυρούπολης, παραβιάζοντας την ισχύουσα νομοθεσία καθώς και την προηγούμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Παράλληλα, σε άλλη ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Αγώνα αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν να έχει ματαιωθεί η κατασκευή του ΚΥΤ των 400 ΚV, όπως ισχυρίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τη στιγμή που «συνεχίζεται η κατασκευή της εναέριας γραμμής μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος των 400ΚV από το Λαύριο στην Αργυρούπολη, διαμέσου του Υμηττού». Τέλος, με την ίδια ανακοίνωση, η Διαδημοτική επιτροπή ζητά «να επανέλθει η έκταση του ΚΥΤ στο υπουργείο Γεωργίας, να μη γίνουν οι εργασίες ενίσχυσης του υπάρχοντος σταθμού ζεύξης και να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία μελέτης μετεγκατάστασης και της υπάρχουσας ζεύξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ