Σάββατο 24 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΠ
Νέα ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ αποφασίζει η ΕΕ

Στην τελική ευθεία μπαίνουν από μεθαύριο Δευτέρα οι διαπραγματεύσεις των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στις Βρυξέλλες για την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Ελληνική Προεδρία και Κομισιόν φιλοδοξούν μέχρι τέλος του Ιούνη να έχει κλείσει το πρώτο αντιαγροτικό πακέτο της ενδιάμεσης αναθεώρησης της ΚΑΠ.

Πάντως, είτε συμβεί αυτό είτε όχι, από το φθινόπωρο αναμένονται ακόμα χειρότερες προτάσεις σε βάρος των μεσογειακών προϊόντων και βασικά για βαμβάκι, καπνό και λάδι. Πρόκειται για ένα συνολικό αντιαγροτικό σχέδιο, που θα αποτελέσει το νέο εφιάλτη των μικρομεσαίων αγροτών και τη χαρά των πολυεθνικών. Ενα σχέδιο άρρηκτα δεμένο με την προγενέστερη αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, στο πλαίσιο της ΚΑΠ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Γίνεται φανερό ότι ένα καινούριο κεφάλαιο στην επίθεση που δέχονται οι μικρομεσαίοι αγρότες όλα τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Γεγονός, το οποίο κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη της κλιμάκωσης των αγώνων των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφοι, για να αποτρέψουν και ανατρέψουν αγωνιστικά τα όσα μεθοδεύονται και αποφασίζονται σε βάρος τους.


ΣΕΛ.  18

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ