Σάββατο 24 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στις κάλπες αύριο οι 17.500 πολιτικοί μηχανικοί

Επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση της «Πανεπιστημονικής» για τη χάραξη μιας νέας αγωνιστικής πορείας του Συλλόγου τους

Αύριο οι 17.500 πολιτικοί μηχανικοί της χώρας ψηφίζουν για την ανάδειξη νέων οργάνων διοίκησης του Συλλόγου τους, του ΣΠΜΕ. Πρόκειται, όπως επισημαίνει η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Πολιτικών Μηχανικών», για την πορεία του Συλλόγου που οι δύο μεγάλες συμπολιτευόμενες παρατάξεις τον έχουν καταντήσει σε οργανισμό διαχείρισης και δημοσίων σχέσεων. Την ίδια ώρα τα προβλήματα των πολιτικών μηχανικών οξύνονται και νιώθουν καθημερινά την οικονομική, ηθική και επιστημονική υποβάθμιση, είτε ως υπάλληλοι του Δημοσίου, είτε ως υπάλληλοι «περιορισμένων δικαιωμάτων» στον ιδιωτικό τομέα, είτε ως απλοί ελεύθεροι επαγγελματίες βιοπαλαιστές.

Η «Πανεπιστημονική» καλεί όλους τους πολιτικούς μηχανικούς σε έναν κοινωνικά αναγκαίο και δίκαιο αγώνα για μια άλλη πορεία στο Σύλλογο, για να γίνει αυτός πόλος συσπείρωσης και δράσης των εργαζομένων μηχανικών.

Η «Πανεπιστημονική» καλεί όλους τους εργαζόμενους πολιτικούς μηχανικούς να την ενισχύσουν, επισημαίνοντας στην εκλογική της Διακήρυξη:

«Συνάδελφοι εργαζόμενοι πολιτικοί μηχανικοί:

  • Αντισταθείτε στις σειρήνες της αποξένωσης, του φιλοτομαρισμού, του δικομματισμού και των συνοδοιπόρων του, της υποταγής στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.
  • Αποκρούστε δυναμικά την αυταπάτη περί "συμφερόντων όλων των μηχανικών", φέρτε στο προσκήνιο τα δικά σας συμφέροντα που είναι αντίθετα με αυτά του μεγαλοεργολάβου και του διαπλεκόμενου μεγαλομηχανικού.
  • Απαιτήστε έναν άλλο Σύλλογο, όχι όργανο διαχείρισης των προβλημάτων, αλλά μαχητικό φορέα, γιατί μόνο μέσα από αγωνιστική δράση και συσπείρωση μπορούν να κατακτηθούν λύσεις σε φιλολαϊκή κατεύθυνση».

Το ψηφοδέλτιο της «Πανεπιστημονικής» περιλαμβάνει 65 καταξιωμένους στο χώρο τους πολιτικούς μηχανικούς, από τους οποίους οι 30 προέρχονται από την Αθήνα και οι υπόλοιποι από την Περιφέρεια.

Σημειώνεται ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 8 π.μ. ως τις 10 μ.μ. σε 56 εκλογικά τμήματα σε 51 πόλεις της χώρας, εκ των οποίων τα 6 στην Αθήνα, στο κτίριο Γκίνη στο ΕΜΠ. Στην Περιφέρεια οι εκλογές θα γίνουν στις έδρες των Περιφερειακών Τμημάτων του ΤΕΕ (Αγρίνιο, Βόλος, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καβάλα, Κέρκυρα, Κοζάνη, Κομοτηνή, Λαμία, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Ρόδος, Τρίπολη, Χαλκίδα και Χανιά), αλλά και στις πόλεις: Αγιο Νικόλαο, Αμφισσα, Αρτα, Αξεξανδρούπολη, Βέροια, Γρεβενά, Δράμα, Εδεσσα, Ζάκυνθο, Ηγουμενίτσα, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Καρπενήσι, Καστοριά, Κατερίνη, Κεφαλονιά, Κόρινθο, Κω, Λιβαδειά, Λευκάδα, Νάξο, Ναύπλιο, Ξάνθη, Πρέβεζα, Πύργο, Ρέθυμνο, Σάμο, Σέρρες, Σπάρτη, Σύρο, Τρίκαλα, Φλώρινα και Χίο.

Στις εκλογές τα μέλη του ΣΠΜΕ μπορούν να ψηφίσουν σε όποια από τις πόλεις αυτές βρίσκονται την Κυριακή, ενώ για να γίνουν ταμειακά εντάξει, απαιτείται μόνο το ποσό των 15 ευρώ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανοδος της «Πανεπιστημονικής» σε Τοπογράφους και ΕΕΤΕΜ (2011-04-06 00:00:00.0)
Συνέλευση για εκλογές στους πολιτικούς μηχανικούς (2003-04-12 00:00:00.0)
Με αισιοδοξία στη μάχη η "Πανεπιστημονική" (1997-03-21 00:00:00.0)
Εκλογές στο Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών (1995-04-09 00:00:00.0)
Εκλογές στο Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών (1995-04-07 00:00:00.0)
Ψήφο στους αγωνιστικούς συνδυασμούς (1995-02-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ