Σάββατο 24 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΕΙΡΟΥ - ΡΟΔΟΠΗΣ
Σκληρή η καθημερινότητα που βιώνουν οι κάτοικοι

Αστεία και υποκριτικά, ακούγονται στα αυτιά των κατοίκων - και κυρίως των νέων - του χωριού Μελέτη του Δήμου Αιγείρου, τα όσα διαλαλεί η κυβέρνηση περί ισχυρής οικονομίας, ισχυρής Ελλάδας και για Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στο σύντομο πέρασμά της από τη συγκεκριμένη περιοχή στις 16 Μάη, η αντιπροσωπεία της ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ διαπίστωσε για άλλη μια φορά πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι παραμένουν άλυτα και το αδιέξοδο, στο οποίο βρίσκονται, όλο και μεγαλώνει.

«Εμάς όλα αυτά για την Ευρωπαϊκή Ενωση και τα όσα δήθεν προσφέρει στους υπηκόους της, μας φαίνονται αστεία, βιώνοντας την καθημερινότητα στο χωριό», είπε ένας κάτοικος της Μελέτης, ορμώμενος από την απελπισία που νιώθει, όταν βλέπει τους νέους συντοπίτες του να εγκαταλείπουν την περιοχή τους, αλλά και την Ελλάδα και να ξενιτεύονται στη Γερμανία.

Ομως, ο βραχνάς των κατοίκων δεν περιορίζεται στο οικονομικό κομμάτι, αλλά και στην καθαριότητα και υγιεινή τους. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τα χαντάκια - που αποτελούν και το έργο υποδομής της κυβέρνησης - στα οποία βρίσκουν «καταφύγιο» τα βρώμικα νερά και τα σκουπίδια, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να προσβάλλονται συχνά τα μικρά παιδιά από αρρώστιες και να φοβούνται όλοι τον κίνδυνο βαρύτερων ασθενειών. Μάλιστα, η ανησυχία των δημοτών της Μελέτης εντείνεται, όταν σκέφτονται ότι μπορεί να τους συμβεί κάτι έκτακτο, καθώς ο αγροτικός γιατρός περνάει από το χωριό τους μια φορά τη βδομάδα, όπως εξάλλου συμβαίνει στα περισσότερα χωριά του νομού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ