Σάββατο 24 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
Διοίκηση συναίνεσης και συμβιβασμού

Οι δυνάμεις που εκφράζουν τις αντιλήψεις και τις πρακτικές της συναίνεσης και του συμβιβασμού με την εργοδοσία, επικράτησαν στις εκλογές της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθήνας (ΕΣΗΕΑ) που έγιναν την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη.

Από τους περίπου 3.800 δημοσιογράφους - μέλη της ΕΣΗΕΑ (ενώ χιλιάδες είναι αυτοί που παραμένουν αναγκαστικά εκτός Ενωσης λόγω του αναχρονιστικού αντιδραστικού καταστατικού της), στις εκλογές συμμετείχαν οι 2.754. Εγκυρα ψηφοδέλτια βρέθηκαν 2.605 και άκυρα - λευκά 149.

Η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» πήρε 258 ψήφους και μία έδρα.

Οι «Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι» πήραν 874 ψήφους και 4 έδρες, η «Συσπείρωση Δημοσιογράφων» 766 ψήφους και 3 έδρες, η «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων» 321 ψήφους και 2 έδρες, η «Αριστερή Οχθη» 193 ψήφους και μία έδρα.

Η παράταξη «Δούρειος Τύπος» πήρε 154 ψήφους χωρίς να εκλέξει έδρα και 39 ψήφους πήρε η «Πρωτοβουλία Γένοβα Δημοσιογράφων».

Η καταμέτρηση των σταυρών συνεχιζόταν μέχρι αργά χτες βράδυ, ενώ τα αποτελέσματα για το Μεικτό Συμβούλιο και τα Πειθαρχικά θα εκδοθούν τις επόμενες μέρες.

Πάντως, επιτακτική παραμένει η ανάγκη να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της Ενωσης Συντακτών οι μαχόμενοι δημοσιογράφοι. Με τη συσπείρωσή τους και την αυτοοργάνωσή τους σε κάθε εργασιακό χώρο. Με συνελεύσεις, επιτροπές και πρωτοβουλίες, με την ανάπτυξη της συναδελφικής αλληλεγγύης να αποκρούσουν τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες και να αναπτύξουν διεκδικητικούς αγώνες, κόντρα και στους αρνητικούς συσχετισμούς στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ