Σάββατο 24 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΕΩΣ
«Το σπίτι» της Υγείας των ανθρώπων του Τύπου

Εγκαινιάστηκε χτες το νέο κτίριο

Οι νέες υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ
Οι νέες υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ
Το νέο, εξαώροφο, κτίριο του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως (ΕΔΟΕΑΠ), «"Το σπίτι" της Υγείας των δημοσιογράφων» - όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Κ. Γκοτσίνας - εγκαινιάστηκε χτες απ' τον πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη και τον υπουργό Εργασίας Δ. Ρέππα.

«Οι μεγάλες ανάγκες που δημιουργήθηκαν από την έκρηξη στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) τα τελευταία χρόνια, μας οδήγησαν στην απόφαση της δημιουργίας αυτού του σύγχρονου κτιρίου που πιστεύουμε πλέον ότι μπορεί να καλύψει για πολλά χρόνια τις απαιτήσεις της ασφάλισης και περίθαλψης των ανθρώπων του χώρους μας, τα 12.000 άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένα μέλη μας» υπογράμμισε στην ομιλία του ο Κ. Γκοτσίνας στη διάρκεια της εκδήλωσης στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων, καθώς και πλήθος δημοσιογράφων.

Στην ομιλία τους οι υπουργοί Εργασίας Δ. Ρέππας και Τύπου Χρ. Πρωτόπαππας, πέρα απ' τους χαρακτηρισμούς για το ότι ο ΕΔΟΕΑΠ αποτελεί πρότυπο, εκθείασαν τις αντιδραστικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην κοινωνική ασφάλιση. Ο Απ. Κακλαμάνης έκανε αναφορά στη γενικότερη κρίση στα ΜΜΕ και προειδοποίησε για τη σκληρή πραγματικότητα, για μια «Ευρωπαϊκή Ενωση που αρχίζει και πετσοκόβει» πόρους.

Ο ΕΔΟΕΑΠ καλύπτει την περίθαλψη και την επικουρική ασφάλιση. Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και διοικείται από εννιαμελές Διοικητικό Συμβούλιο, που εκλέγεται ανά διετία από τις Γενικές Συνελεύσεις των Ενώσεων που συμμετέχουν σε αυτόν. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από πέντε μέλη της Ενώσεως Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), ένα μέλος της Ενώσεως Συντακτών Θεσσαλονίκης (ΕΣΗΕΜΘ), δύο μέλη της Ενώσεως Προσωπικού Αθηνών (ΕΠΗΕΑ) και ένα μέλος της Ενώσεως Προσωπικού Θεσσαλονίκης (ΕΠΗΕΘ).

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση ελέγχου των επιθεωρητών του υπουργείου Εργασίας ο ΕΔΟΕΑΠ «αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για άλλους συγγενείς φορείς υγείας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απόφαση υπέρ της αυτοτέλειας του ΕΔΟΕΑΠ (2002-10-21 00:00:00.0)
Κηδεύτηκε ο δημοσιογράφος Δ. Μαθιόπουλος (1999-02-24 00:00:00.0)
Η πίτα των δημοσιογράφων (1998-01-20 00:00:00.0)
Νέο προεδρείο στον ΕΔΟΕΑΠ (1997-06-19 00:00:00.0)
Πράξη τιμής... (1997-05-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ