Σάββατο 24 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΤΩΣΕΙΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ ΕΚΑΒ
Αδιέξοδο στην εισαγγελική έρευνα

Σηκώνουν ψηλά τα χέρια οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί (ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαρ. Μαγλάρας και η εισαγγελέας Πρωτοδικών Νάξου Ελ. Κονταξή) που έχουν αναλάβει τις προκαταρκτικές εξετάσεις για τα αίτια των πτώσεων των δύο ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ στην Ανάφη τον Ιούνη του 2002 και τον περασμένο Φλεβάρη στην Ικαρία. Και αυτό γιατί μέχρι τώρα δεν έχουν υποβληθεί στους εισαγγελικούς λειτουργούς τα πορίσματα για τα αίτια της πτώσης των ελικοπτέρων, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα.

Για το θέμα αυτό απέστειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ε. Κρουσταλάκης έγγραφο στον υπουργό Μεταφορών Χρ. Βερελή, όπου του ζητούσε να επισπευσθούν οι διαδικασίες για τη σύνταξη των πορισμάτων. Ωστόσο, η απάντηση που ήρθε από τον υπουργό Μεταφορών ήταν αρνητική, καθώς τα μηχανολογικά και ηλεκτρολογικά τμήματα των μοιραίων ελικοπτέρων έχουν αποσταλεί σε εργαστήρια του Καναδά, ενώ θα πρέπει να εκφράσει την άποψή της και η χώρα κατασκευής των ελικοπτέρων που είναι η Ιταλία. Ετσι, τον ερχόμενο Ιούλη αναμένεται το πόρισμα για την πτώση του ελικοπτέρου στην Ανάφη και το Νοέμβρη το άλλο πόρισμα για την πτώση στην Ικαρία!

Παράλληλα, το ΔΣ του συλλόγου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ προσέφυγε στο ΣτΕ, όπου ζητάει να ακυρωθεί η απόφαση της διοίκησης για μετεγγραφή τριών ελικοπτέρων διακομιδής στο ΕΚΑΒ από το πολιτικό νηολόγιο στο στρατιωτικό, καθώς προϋποθέτει νομοθετική ρύθμιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ