Σάββατο 24 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΧΑΪΝΤΕΡΑΜΠΑΝΤ.- Τουλάχιστον 198 άνθρωποι εξέπνευσαν από το κύμα καύσωνα και τη λειψυδρία, που πλήττει τις τεράστιες παραγκουπόλεις στο νοτιοανατολικό κρατίδιο Αντρα Πραντές της Ινδίας τις τελευταίες οκτώ ημέρες. Πέρυσι είχαν χάσει τη ζωή τους πάνω από 1.000 άνθρωποι στο κρατίδιο, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι.

ΓΚΡΟΖΝΙ.- Νέες σφοδρές συγκρούσεις ρωσικών δυνάμεων με Τσετσένους αυτονομιστές είχαν χτες ως αποτέλεσμα το θάνατο έξι στρατιωτών και εφτά αυτονομιστών. Αλλοι 14 Ρώσοι στρατιώτες τραυματίστηκαν, ενώ ρωσικές δυνάμεις συνέλαβαν περίπου 160 άτομα.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ.- Την τρίτη βδομάδα διανύει πλέον η απεργία χιλιάδων εργαζόμενων πολλών κλάδων στις Νήσους Φαρόε μετά και από το χτεσινό αδιέξοδο στις συνομιλίες συνδικαλιστικών ενώσεων και της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ανφιν Κάρλσμπεργκ, που επιμένει στη χορήγηση μισθολογικών αυξήσεων της τάξης του 3,4%, αντί του 11% που απαιτούν οι εργαζόμενοι.

ΤΟΚΙΟ.- Αιφνιδιαστική επίθεση αγνώστου με αεροζόλ έναντι διαβατών σε πολυσύχναστο δρόμο της ιαπωνικής πρωτεύουσας έστειλε χτες στα νοσοκομεία 20 άτομα με αναπνευστικά προβλήματα. Κανείς από τους νοσηλευόμενους δεν αντιμετωπίζει κρίσιμα προβλήματα υγείας.

ΑΜΠΙΤΖΑΝ.- Κοινές περιπολίες άρχισαν χτες στο δυτικό τμήμα της Ακτής Ελεφαντοστού 4.000 Γάλλοι στρατιώτες και άλλοι 1.200 άνδρες δυτικοαφρικανικής «ειρηνευτικής» δύναμης, με στόχο την «εξασφάλιση» της δασώδους έκτασης από τη δράση οργανώσεων στασιαστών ή ομάδων οργανωμένου εγκλήματος....

ΠΑΡΙΣΙ.- Ο Καναδός υπουργός Εξωτερικών, Μπιλ Γκράχαμ, μιλώντας στη Σύνοδο του G-8, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να «αντλήσει εμπειρία» από τη δράση της για τη «σταθεροποίηση του Αφγανιστάν». Ανακοίνωσε, επίσης, ότι ο Καναδάς θα στείλει 1.800 στρατιώτες στη χώρα. Ο δε Γάλλος ομόλογός του Ντομινίκ ντε Βιλπέν απεφάνθη πως, «αναμφίβολα, υπάρχουν προβλήματα» στο Αφγανιστάν...

ΚΟΛΟΜΠΟ.- Η αντιπολίτευση που πρόσκειται στην Πρόεδρο της Σρι Λάνκα, Καμαρατούνγκα, προειδοποίησε χθες την κυβέρνηση Ουικρεμεσίνγκε, που έχει αδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, να μη δεχτεί τη δημιουργία «προσωρινής κυβέρνησης» που ζητά η οργάνωση «Τίγρεις» της μειονότητας Ταμίλ για να ξαναρχίσει η «ειρηνευτική διαδικασία» στη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ