Σάββατο 24 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Δεν παραιτείται ο Μπερλουσκόνι

ΡΩΜΗ.- Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι «είναι αδύνατο» να παραιτηθεί από το αξίωμά του, ακόμα και αν καταδικαστεί με την κατηγορία της διαφθοράς και ότι σκοπεύει να παραμείνει στην πρωθυπουργία έως τη λήξη της θητείας του, το 2006. Ο Μπερλουσκόνι δικάζεται στο Μιλάνο με την κατηγορία ότι δωροδόκησε δικαστές στη Ρώμη το 1985 κατά την εξαγορά της δημόσιας εταιρίας τροφίμων «SME» από την εταιρία του «Fininvest».

Ο πρωθυπουργός, ακόμη, πρόσθεσε ότι υποστηρίζει τη μεταρρύθμιση που θα επαναφέρει την ασυλία για τους 5 ανώτατους αξιωματούχους της χώρας (πρόεδρος, πρωθυπουργός, πρόεδροι των δύο σωμάτων της Βουλής και ο πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου), την οποία θα καταθέσει η κυβέρνησή του. Επιπλέον εξήγγειλε και τη σύσταση Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που θα εξετάσει την υπόθεση για την οποία κατηγορείται...

Πάντως, η Ιταλία και ο πρωθυπουργός ετοιμάζονται για τις τοπικές εκλογές της Κυριακής και της Δευτέρας, που για πολλούς θα είναι ένα πολιτικό τεστ για την κυβέρνηση, μετά και τις πρόσφατες μαζικές εκδηλώσεις κατά της στάσης της στον πόλεμο κατά του Ιράκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ