Κυριακή 25 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Σήμερα πορεύονται για την ειρήνη

Μεγάλες πορείες σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Κοζάνη, Κατερίνη

Στους δρόμους του χρέους, του αγώνα, της υπεράσπισης της ζωής και καταδίκης του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών σχεδίων υποδούλωσης των λαών, πορεύεται σήμερα το φιλειρηνικό, αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στις πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται σήμερα, με πρωτοβουλία της ΕΔΥΕΘ, η μεγάλη πορεία ειρήνης που ξεκινά στις 10 το πρωί από το στρατόπεδο «Κόδρα» στην Καλαμαριά και καταλήγει στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, που φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του από τις δυνάμεις του παρακράτους της φασιστικής δεξιάς.

Στο Κιλκίς εξάλλου συγκεντρώνονται σήμερα οι φιλειρηνικές δυνάμεις της Κεντρικής Μακεδονίας μετά από κάλεσμα των Επιτροπών Ειρήνης της περιοχής και περικυκλώνουν το στρατόπεδο στην Αργυρούπολη και στη συνέχεια πραγματοποιούν πορεία στην πόλη του Κιλκίς.

Στην Κοζάνη πραγματοποιείται επίσης πορεία ειρήνης που θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα από το μνημείο Αντίστασης στην Παναγιά και θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης.

Στην Κατερίνη πραγματοποιείται, από την Επιτροπή Ειρήνης της πόλης, πορεία Ειρήνης που ξεκινά στις 6 το απόγευμα από την Παραλία προς την πόλη της Κατερίνης.

Εκδήλωση - αφιέρωμα στο Κ. Βάρναλη

Στα πλαίσια των αντιπολεμικών εκδηλώσεων της ΕΔΥΕΘ ξεχωριστή θέση κατέχει η ειδική εκδήλωση - αφιέρωμα στον ποιητή Κώστα Βάρναλη, που συνδιοργανώνεται με τον Πανδημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών, τη Δευτέρα 26 Μάη, στις 8 μ.μ., στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.

Συντελεστές του πρωτότυπου αυτού αφιερώματος στον ποιητή του μνημειώδους έργου «Το φως που καίει», είναι:

  • Σκηνοθεσία: Αννα Σιταρίδου.
  • Σκηνικά: Γιάννης Πρόγιος
  • Μουσική: Μανώλης Ανδρουλιδάκης
  • Ηθοποιοί: Νίκος Παναγιωτίδης, Θανάσης Κεραμίδας, Θανάσης Παπαδημητρίου, Δέσποινα Σαρόγλου, Βάλια Μωραϊτοπούλου, Τριανταφυλλιά Δημοπούλου, Σταύρος Μπαρτζώκας, Αννα Σιταρίδου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ