Τρίτη 27 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οπως ακριβώς και το ΠΑΣΟΚ...

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση «παίζουν» έντονα τις τελευταίες μέρες με τα μεγάλα, χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων. Και, βέβαια, ένας βασικός στόχος τους είναι η πόλωση και ο εγκλωβισμός των Ελλήνων ψηφοφόρων στα καλολαδωμένα γρανάζια του δικομματισμού.

Πάρτε για παράδειγμα τον υπουργό Εργασίας, Δ. Ρέππα. Σχολιάζοντας τις σχετικές κατηγορίες της ΝΔ, ότι το ΠΑΣΟΚ απέτυχε στην επίλυση του Ασφαλιστικού και Συνταξιοδοτικού, ο υπουργός υποστήριξε πως «η κυβέρνηση ολοκλήρωσε την ασφαλιστική μεταρρύθμιση για το σύνολο των μισθωτών»! Δε στάθηκε, όμως, εκεί ο κύριος Ρέππας. Εσπευσε να κατηγορήσει τη ΝΔ ότι, αντί να πάρει υπεύθυνη θέση για τα μεγάλα προβλήματα, «συνήθισε να είναι παρούσα, όχι προτείνοντας, αλλά καταγγέλλοντας, όχι συμβάλλοντας, αλλά υπονομεύοντας, όχι κρίνοντας, αλλά παραποιώντας. Και, τελικώς, όχι ενδιαφερόμενη για τα προβλήματα των πολιτών, αλλά υποδυόμενη αυτό που δεν είναι και δε θα γίνει ποτέ. Μια υπεύθυνη παράταξη».

Εχει δίκιο ο κύριος Ρέππας. Μπροστά στα μεγάλα προβλήματα του λαού, αυτή είναι η στάση της ΝΔ. Σε πρώτο πλάνο ασκεί «σκληρή» κριτική στην κυβέρνηση και σε δεύτερο «κλείνει» το μάτι στους κεφαλαιοκράτες. Ακολουθεί, δηλαδή, την ίδια στάση που κρατούσε και το ΠΑΣΟΚ, όταν βρισκόταν στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ