Τρίτη 27 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΙΜΩΝ
Επιχείρηση αποπροσανατολισμού

Στάχτη στα μάτια των καταναλωτών, προσπαθεί να ρίξει η κυβέρνηση με το θεσμό του «παρατηρητηρίου τιμών» που παρουσιάστηκε χτες. Πρόκειται για το πρότυπο της κατάντιας μιας κοινωνίας στην οποία, επειδή τα λαϊκά εισοδήματα δεν επαρκούν για να γεμίσει το καλάθι με τα απαραίτητα και η κυβέρνηση είναι απρόθυμη να ελέγξει την ακρίβεια, οι καταναλωτές θα αναγκάζονται να τρέχουν από τη μια άκρη της πόλης στην άλλη ψάχνοντας στα τυφλά σε ποια λαϊκή αγορά πωλείται η ντομάτα πέντε - έξι λεπτά φθηνότερα, μας προτείνει το υπουργείο Ανάπτυξης. Αυτό προκύπτει από τα όσα ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος σχετικά με το παρατηρητήριο τιμών το οποίο από αύριο τίθεται σε πιλοτική εφαρμογή στο ίντερνετ αρχικά για τις αγορές Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης με στόχο την επέκταση και ολοκλήρωση της λειτουργίας του σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, το παρατηρητήριο συνίσταται στην καθημερινή καταγραφή των τιμών σε ορισμένα προϊόντα -25 οπωροκηπευτικά σε πρώτη φάση με στόχο στην πορεία να προστεθούν κι άλλα είδη- από τους ελεγκτές του υπουργείου σε λαϊκές αγορές, σε οπωροπωλεία και σε σούπερ μάρκετ. Οι τιμές, η χαμηλότερη και η υψηλότερη ανά είδος, θα αποτυπώνονται ανά περιοχές της πόλης και θα εμφανίζονται σε μεγάλες οθόνες οι οποίες θα στηθούν σε κεντρικά σημεία, όπως σε κάποιες λαϊκές αγορές, και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα πρόσβασης στο ίντερνετ.

Με το «παρατηρητήριο τιμών» η κυβέρνηση θα απεμπολήσει και επίσημα κάθε μέσο για τον έλεγχο των τιμών. Το γεγονός ότι το παρατηρητήριο των τιμών καμία σχέση δεν έχει με την αντιμετώπιση της ακρίβειας, πιστοποίησε και ο εκπρόσωπος της εταιρίας που έστησε το πρόγραμμα ο οποίος ανοίγοντας την παρουσίαση του προγράμματος δήλωσε δημόσια πως «η φύση του συγκεκριμένου έργου είναι η μελέτη εισαγωγής νέων και προωθημένων μεθόδων συναλλαγής, παρακολούθησης, επεξεργασίας και διάχυσης αναλύσεων τιμών προϊόντων της αγοράς»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ