Τρίτη 27 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΡΕΣΙΤΑΛ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗΣ

ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ: «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει, επιτέλους, να θυμηθεί ότι είναι κόμμα μισθοσυντήρητων και συνταξιούχων» (Β. Παπανδρέου) - «Χρειάζεται ένα καινούργιο "κοινωνικό συμβόλαιο"» (Α. Τσοχατζόπουλος) - «Θα δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο κράτος, ιδιαίτερα στις βασικές κοινωνικές υπηρεσίες, που είναι η παιδεία, η υγεία, η απασχόληση» (Γ. Παπαντωνίου) -«Οι πολίτες θέλουν μια πιο προοδευτική, μια πιο ευαίσθητη πολιτική, μια πολιτική που να προωθεί μια κοινωνική αλληλεγγύη» (Ευ. Βενιζέλος) - «H κυβέρνηση απορρίπτει πολιτικές μείωσης των μισθών, ως μέσο για την αντιμετώπιση της ανεργίας» (Δ. Ρέππας) (απάνθισμα από τα «ΝΕΑ»).

ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ: «Υπερδιπλάσια κέρδη δηλώνουν φέτος στην Εφορία οι μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις την ώρα που ο πρόεδρος του ΣΕΒ επικαλείται εμπόδια στην επιχειρηματική δραστηριότητα και προβλέπει εκτίναξη της ανεργίας στο 18%. Οι 30 μεγαλύτερες βιομηχανίες πλήρωσαν φέτος φόρο 620 εκατ. ευρώ, έναντι 220 εκατ. πέρσι, εμφανίζοντας υπερτριπλάσια κέρδη. Οι ελληνικές βιομηχανίες έχουν υψηλότερο ποσοστό καθαρού κέρδους επί των πωλήσεών τους έναντι του μέσου όρου της ευρωζώνης» (από το βασικό θέμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»)

ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ...«Πακέτο οικονομικών ενισχύσεων σε περίπου 2 εκατ. δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους και ανέργους επεξεργάζεται να εφαρμόσει το ερχόμενο φθινόπωρο η κυβέρνηση παράλληλα με την προώθηση ευνοϊκών διατάξεων για το Ασφαλιστικό και παροχών σε ανέργους. Οι προεργασίες γίνονται από το οικονομικό επιτελείο, ενώ με νομοσχέδιο που καταρτίζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα γίνει ευνοϊκότερη η συνταξιοδότηση χιλιάδων ασφαλισμένων που ακολουθούν το σύστημα της διαδοχικής ασφάλισης, ενώ θα υπάρξει συνταξιοδότηση για πρώτη φορά για τις διαζευγμένες /ους, αλλά και η δυνατότητα εξόδου στα 37 έτη χωρίς όριο ηλικίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες» (Ηλίας Γεωργάκης - «ΝΕΑ»).

ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ...«Είτε μας αρέσει, είτε όχι, οι διαρθρωτικές αυτές αλλαγές είναι στην κορυφή της ατζέντας όλων των χωρών - μελών της ζώνης του ευρώ. Δε θα τις αποφύγουμε. Αργά ή γρήγορα θα γίνουν και, επομένως, θα έχουμε τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας που χρειάζεται για να αποκτήσει έναν δυναμισμό η οικονομία μας και να καταφέρει να έχει έναν υψηλό ρυθμό ανάπτυξης και απασχόλησης» (Ν. Γκαργκάνας - «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ