Τρίτη 27 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ «ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ»

«Απολύσεις - Ανεργία - Ανασφάλεια», στους εφιάλτες που ταλανίζουν ολοένα και περισσότερους, στα «προβλήματα που έχουν χρώμα, όπως άλλωστε και η λύση τους», αναφέρθηκε εκτενώς η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες το μεσημέρι, στην κατάμεστη από εργάτες του χεριού και του πνεύματος αίθουσα του ξενοδοχείου «Τιτάνια». Μια συνέντευξη που δεν αρκέστηκε στην απαρίθμηση ή την περιγραφή του προβλήματος, που δραματικά ήρθε στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, αλλά που ανέδειξε την απάντηση που πρέπει να δώσει η εργατική τάξη και που δεν είναι άλλη από την «ταξική αγωνιστική πολιτική».

Μια συνέντευξη που έθιξε τις αιτίες του φαινομένου - οι οποίες παραμένουν στο σκοτάδι, παρά την υπερπροβολή του προβλήματος «ανεργία» το τελευταίο διάστημα - που τεχνηέντως συγκαλύπτονται.

Κατηγορηματικά, καθαρά και ξάστερα, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε πως η ανεργία όχι μόνο δεν πρόκειται να λυθεί στα πλαίσια της καπιταλιστικής οικονομίας, αλλά θα αυξάνεται και πως για τη λύση του προβλήματος αυτού χρειάζεται αλλαγή βάρδιας στην εξουσία. Συμπλήρωσε ωστόσο πως το ΚΚΕ λαμβάνοντας υπόψη του την οξύτητα του προβλήματος καλεί ο αγώνας προς αυτή την κατεύθυνση να συνδέεται με τον αγώνα για άμεση λήψη μέτρων ουσιαστικής ανακούφισης των ανέργων και των οικογενειών τους. Αλλωστε το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έδωσε ήδη στη δημοσιότητα μια δέσμη 10 τέτοιων μέτρων, τα οποία η Αλέκα Παπαρήγα χτες κατά τη συνέντευξη Τύπου χαρακτήρισε απολύτως εφικτά, τονίζοντας πως υπάρχουν τα μέσα για την υλοποίησή τους κι αν δεν υπάρξει πολιτική βούληση, ο λαός μπορεί να τα επιβάλει με την πάλη του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ