Τρίτη 27 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καθαρή, ταξική, η πολιτική της ΝΔ

Κληθείσα να σχολιάσει τις θέσεις της ΝΔ για την ανεργία και τις απολύσεις, η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε:

«Οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας είναι καθαρές. Λέει ότι στην Ελλάδα δεν ευνοείται ο επιχειρηματικός κόσμος, δεν υπάρχουν μέτρα ευνοϊκά για τους επιχειρηματίες.

Τι σημαίνει μέτρα ευνοϊκά για τους επιχειρηματίες; Μέτρα σε βάρος των εργαζομένων. ΄Η το ένα θα υπάρχει ή το άλλο. Εμείς το ξεκαθαρίζουμε. Ανάμεσα στους επιχειρηματίες και στους εργαζόμενους, υπάρχει αντίθεση συμφερόντων.

Τα μέτρα που ευνοούν τους επιχειρηματίες, είναι σε βάρος των εργαζομένων, αυτή είναι η λογική. Η Νέα Δημοκρατία ασκεί αυτή την κριτική. Μετά πάει στον εύκολο δρόμο, τα περί διαπλοκών κλπ.

Η ανεργία, πού οφείλεται, στη διαπλοκή; Ολα τα εξηγεί με τη διαπλοκή, δηλαδή στη σχέση της κυβέρνησης με 5-10 επιχειρηματίες. Γιατί θέλει να βγάλει λάδι τους επιχειρηματίες συνολικά και να φορτώσει την ευθύνη της ανεργίας σε 4-5 επιχειρηματίες. Είναι καθαρή η στάση της.

Η κυβέρνηση πώς απαντάει; Μα έχω πάρει μέτρα! Απλώς η κυβέρνηση έχει το εξής πρόβλημα τώρα. Πρέπει να ρετουσάρει ακόμα περισσότερο το πρόσωπό της, βλέπει τα γκάλοπ και ζητάει από τους επιχειρηματίες να αναβάλουν τις απολύσεις, να κάνουν και αυτοί κάποιες θυσίες, για να μη χάσει τη διακυβέρνηση. Σου λέει, σας έδωσα τόσα, δε θα κάνετε κι εσείς κάποιες θυσίες;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ