Τρίτη 27 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα παρατηρούμενα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΡΟΦΑΝΩΣ, η ίδρυση «παρατηρητηρίου» για τις τιμές των αγροτικών προϊόντων, που ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Ανάπτυξης, εκφράζει τη λογική του υπουργείου και της κυβέρνησης, γενικότερα. Πράγματι, το μόνο που κάνει εδώ και χρόνια το υπουργείο είναι ...να παρατηρεί.

Με τη διαφορά πως την παρατήρηση μπορούμε να την κάνουμε και μόνοι μας. Μάλλον η λογική επιτάσσει ότι ένας «αρμόδιος φορέας» θα έπρεπε να μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω, όταν ο μισθωτός στριμώχνεται από την ακρίβεια.

Κι ας αφήσουν, επίσης, τα παραμύθια περί ...συμμορίας κερδοσκόπων, που λυμαίνονται την αγορά. Η ύπαρξη τέτοιων φαινομένων κάθε άλλο παρά αλλάζει την πραγματικότητα της «απελευθέρωσης» των τιμών υπέρ των μεγαλοεπιχειρηματιών του χοντρικού και λιανικού εμπορίου, που υποστηρίζει το υπουργείο.

Οσο για τις εξαγγελίες περί ...αναφοράς στο Ιντερνετ των τιμών, που ισχύουν στις λαϊκές, ώστε να γνωρίζει ο καταναλωτής, μάλλον κάτι δεν έχει γίνει αντιληπτό από τους ιθύνοντες. Θεωρούν, άραγε, ότι η μέση νοικοκυρά, που πηγαίνει στη λαϊκή, προηγουμένως ...«σερφάρει»;

ΤΕΛΙΚΑ, ΚΑΝΕΙΣ αρμόδιος ...δεν ξέρει τίποτε για το φόνο. Ο Ν. Γκαργκάνας ουδέποτε μίλησε για μείωση μισθών, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα κι ο Πρωτόπαππας δηλώνει με αγανάκτηση πως καμία σχέση δεν έχει η κυβέρνηση με τέτοιες λογικές!

Τώρα, πώς γίνεται το πραγματικό εργατικό εισόδημα να μειώνεται ποικιλοτρόπως, οι εργοδότες να απαλλάσσονται από το κόστος της Κοινωνικής Ασφάλισης, τα χρέη στο ΙΚΑ και τους άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς να μην εισπράττονται και οι... αναπτυξιακές επιδοτήσεις προς τους «έχοντες και κατέχοντες» να πέφτουν βροχή, παραμένει ανεξήγητο...

Προφανώς, αυτά τα κάνει κάποια ...άλλη κυβέρνηση και κάποιες άλλες αρμόδιες αρχές και όχι αυτή που έχουμε τις τρεις τελευταίες 4ετίες. Σε λίγο θα μας προαναγγείλουν και ...έρευνα για τους υπευθύνους.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ