Τρίτη 27 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Ποιο «βέτο»;..

Παραλίγο να ασκούσε και «βέτο» ο Γ. Δρυς στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ για τη νέα ΚΑΠ. Πώς; Μέσω τίτλου χτεσινού τηλεγραφήματος του ΑΠΕ...

Μια ώρα αργότερα αποκαταστάθηκε η τάξη της... ενημέρωσης. Διορθώθηκε ο τίτλος του σχετικού τηλεγραφήματος και έφυγε το «βέτο», χωρίς να αλλάξει και το περιεχόμενο του. Κι αν ήθελε κάποιος να ενημερωθεί από το «έγκυρο» ΑΠΕ για το τι τελικά έγινε χτες στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ και έψαχνε να βρει «μια δήλωση - έκπληξη που ενδεχομένως να "μπλοκάρει" τη διαδικασία έγκρισης» της νέας ΚΑΠ και στα δύο εκ Βρυξελλών τηλεγραφήματα (διορθωμένο κι αδιόρθωτο), μάλλον θα έμενε με την απορία. Εμείς πάντως αυτό που διαβάσαμε ήταν πως «ο κ. Γ. Δρυς, με την κύρια ιδιότητά του ως υπουργός Γεωργίας της Ελλάδας, ζήτησε από την Επιτροπή μια δεσμευτική δήλωση ότι "θα υπάρξουν επαρκείς πόροι για τα μεσογειακά προϊόντα", σύμφωνα και με σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου».

Κι επειδή η φράση «θα υπάρξουν επαρκείς πόροι για τα μεσογειακά προϊόντα» είναι σε εισαγωγικά, τη θεωρούμε ως γνήσια δήλωση του Γ. Δρυ. Συνεπώς, μπορούμε να απευθύνουμε το εξής ερώτημα στον Γ. Δρυ: Τι εννοεί ακριβώς, όταν λέει επαρκείς πόροι; Λιγότερους πόρους ή περισσότερους πόρους; Και σε τελική ανάλυση, γιατί ο Γ. Δρυς δε δηλώνει - έστω και στο ΑΠΕ - ότι θα διεκδικήσει αυξημένους πόρους για μεσογειακά προϊόντα; Φοβάται τίποτα; Φοβάται μην εκτεθεί;.. Και τελικά, τι γίνεται εκεί στις Βρυξέλλες; Μήπως τους εκ Αθηνών ορμώμενους τους πειράζει το αεροπλάνο, ή το κλίμα του Βελγίου;..


Κ. Δ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ