Τρίτη 27 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Δημιουργία κόντρα στη βαρβαρότητα

Στιγμιότυπο από το 6ο Φεστιβάλ των σπουδαστών ιδιωτικών σχολών
Στιγμιότυπο από το 6ο Φεστιβάλ των σπουδαστών ιδιωτικών σχολών
«Ο ουρανός βροχή δε ρίχνει, μόνο σίδερο». Με στίχους γνωστών ποιητών, με σκίτσα και κόμικς, αλλά και με τραγούδια σε χιπ - χοπ και ροκ ρυθμούς, οι σπουδαστές των ιδιωτικών σχολών έδωσαν από την πλατεία Κλαυθμώνος, την περασμένη Παρασκευή, δυναμική απάντηση σε κάθε μορφή βαρβαρότητας.

«Στη βαρβαρότητα απαντάμε με αγώνα και δημιουργία», ήταν το θέμα του 6ου Φεστιβάλ του Συλλόγου Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών (ΣΥΣΠΙΣ) και δεκάδες σπουδαστές έσπευσαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα καταδίκης στον πόλεμο, την εμπορευματοποίηση της γνώσης, την ανεργία, τις απολύσεις. Την ίδια στιγμή, λίγο παραπέρα στο τραπεζάκι της «Δράσης - Θεσσαλονίκη 2003» δήλωναν τη συμμετοχή τους για τον Ιούνη στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, κάνοντας σαφές: «Μπορούμε να τους σταματήσουμε»...

Ο Νίκος Σοϊλεμετζόγλου, από το ΣΥΣΠΙΣ, τόνισε: «Ολοι έχουμε δει τα πανάκριβα διαφημιστικά φυλλάδια των σχολών, τα οποία υπόσχονται παχυλούς μισθούς, αλλά δεν κάνουν πουθενά λόγο για τα υψηλά δίδακτρα και για την ανεργία. Βλέπουμε τις επιχειρήσεις να κλείνουν η μια μετά την άλλη. Είναι αναγκαίο όσο ποτέ να συσπειρωθούμε όλοι οι σπουδαστές γύρω από το Σύλλογο, οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν ενεργά στα Σωματεία τους. Μόνο εμείς μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες, με καθημερινό αγώνα».

«Οι άνθρωποι της τέχνης δεν πρέπει να μείνουν απαθείς στον πόλεμο που δεχόμαστε καθημερινά. Αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να ενισχύσουμε έναν άλλο πόλο, τον πολιτισμό που εκφράζει το όραμα και τη διεκδίκηση για μια όμορφη ζωή», σημείωσε η Νίνα Παπαϊωάννου, από το Σύλλογο Σπουδαστών Δραματικών Σχολών, Χορού, Θεάτρου και Κινηματογράφου.

Ενώ η Βάσω Μουκάνου, εκ μέρους του ΠΑΜΕ υπογράμμισε ότι «το συγκεκριμένο Φεστιβάλ δίνει μια ξεχωριστή πινελιά σε αυτή την γκρίζα πόλη που πλήττεται από την ανεργία και τη φτώχεια. Βαρβαρότητα δεν είναι μόνο ο πόλεμος και οι βόμβες, αλλά οι εργασιακές σχέσεις, η λαίλαπα των απολύσεων, η ανεργία. Σήμερα είστε σπουδαστές, αύριο ίσως είστε άνεργοι» και κάλεσε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα εργατικά, ταξικά σωματεία.

Ο Γιώργος Σκιαδιώτης, μέλος της «Δράσης - Θεσσαλονίκη 2003», σημείωσε: «Ζούμε σε μια εποχή που η βαρβαρότητα εκφράζεται με δεκάδες τρόπους. Το καπιταλιστικό σύστημα καταστρέφει ακόμη και εν καιρώ ειρήνης. Δεν αρκεί η αλλαγή του διαχειριστή της εξουσίας. Χρειάζεται ρήξη και δημιουργία προϋποθέσεων ανατροπής αυτής της κατάστασης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ