Τρίτη 27 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Σε τροχιά έντασης...

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ - ΤΟΚΙΟ.-- Η ΛΔ Κορέας κατήγγειλε χτες τις ΗΠΑ για ψυχολογικό πόλεμο και για διασπορά ψευδών ειδήσεων, με πρόσφατο παράδειγμα τη δήθεν αυτομόληση 20 Βορειοκορεατών πυρηνικών επιστημόνων στο εξωτερικό.

Νωρίτερα, ολοσέλιδο άρθρο της κυριακάτικης εφημερίδας «Ροντόνγκ Σινμούν» κατήγγειλε την ιμπεριαλιστική πολιτική της κυβέρνησης του Προέδρου Τζ. Ου. Μπους διεθνώς, αλλά και ιδιαίτερα όσον αφορά στην Κορεατική Χερσόνησο, επισημαίνοντας πως προωθούνται διάφορα επεμβατικά σενάρια της Ουάσιγκτον, με προσχήματα που εν ολίγοις συμπυκνώνονται στο γνωστό πρόσχημα περί «προστασίας της ασφάλειας και των συμφερόντων» των ΗΠΑ... Η διαβόητη προστασία της ασφάλειας των ΗΠΑ δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία αποκάλυψη της πρόθεσης για συνέχιση του «πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία», με στόχο την παγκόσμια κυριαρχία τους... Η ομάδα του Μπους παραβιάζει, έτσι, την αυτοκυριαρχία και διαταράσσει την ειρήνη και τη σταθερότητα άλλων χωρών και κρατών, υπό το έμβλημα «προστασία της ασφάλειας των ΗΠΑ» αναφέρει το άρθρο...

Επιπλέον, χτες, τηλεγράφημα του βορειοκορεατικού πρακτορείου ειδήσεων KCNA, επικαλούμενο επίσημες πηγές, ανέφερε πως ολοκληρώθηκε επιτυχώς η φάση επεξεργασίας 8.000 ράβδων χρησιμοποιημένου πυρηνικού καυσίμου «παρά τις ανέντιμες προσπάθειες διαφόρων να το διαψεύδουν».

Βέλη κατά Σεούλ;

Αλλο τηλεγράφημα του ίδιου πρακτορείου (που αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο) φέρεται να εκτοξεύει επικριτικά βέλη έναντι της κυβέρνησης του Προέδρου της Ν. Κορέας, Ρο Μου-γιουν. Σύμφωνα με ανακοίνωση επιτροπής για την κορεατική επανένωση, εάν η Σεούλ «συνεχίσει τη συνεργασία με ξένες δυνάμεις, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις, τότε οι διακορεατικές σχέσεις θα φθάσουν στο σημείο μηδέν και ο νότος θα πρέπει να αντιμετωπίσει μία απροσμέτρητη καταστροφή»... Η ίδια ανακοίνωση καλεί τη Ν. Κορέα «να πάψει να κρύβει την αλήθεια» με αξιοθρήνητα προσχήματα και να αναγνωρίσει τα σφάλματά της, ζητώντας συγνώμη απ' το κορεατικό έθνος.

Τα προσχήματα του Κοϊζούμι...

Μετά και από τις πρόσφατες λεκτικές απειλές Ουάσιγκτον - Τόκιο για «σκληρά μέτρα» εναντίον της Πιονγιάγνκ, με πρόσχημα το βορειοκορεατικό πυρηνικό πρόγραμμα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιουνισίρο Κοϊζούμι απείλησε εκ νέου τη ΛΔ Κορέας με κυρώσεις... Οχι απαραιτήτως απροκάλυπτου οικονομικού χαρακτήρα, αλλά με μέτρα που ενδεχομένως θα έγκεινται σε έναν ιδιόμορφο τύπο «αποκλεισμού», με πρόσχημα «παράνομες δραστηριότητες». Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιαπωνικής αγγλόφωνης εφημερίδας «Τζαπάν Τάιμς», το περασμένο Σάββατο ο Κοϊζούμι εν πτήσει από Ουάσιγκτον προς Κάιρο δήλωσε πως «η Ιαπωνία θα αντιμετωπίσει αυστηρά το παράνομο εμπόριο, τις παράνομες εισαγωγές, προβλήματα με ναρκωτικά και άλλες τέτοιες παράνομες πράξεις (σε σχέση με τη ΛΔ Κορέας)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ