Τρίτη 27 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.- Με τη χρήση βαρέος πυροβολικού κλιμακώνει ο ινδονησιακός στρατός τις επιχειρήσεις κατά των Ατσέχων αυτονομιστών. Η πρώτη βδομάδα των συγκρούσεων έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 75 ανθρώπων (αμάχων, στρατιωτών και αυτονομιστών), ενώ έως χτες πάνω από 21.000 κάτοικοι της επαρχίας Ατσεχ εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, αναζητώντας ασφαλέστερο καταφύγιο σε τζαμιά και σχολεία...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.- Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε σάκο στο χώρο στάθμευσης Δικαστηρίου Κρατικής Ασφαλείας.

ΕΡΕΒΑΝ.- Εν μέσω καταγγελιών για «παρατυπίες» στην εκλογική διαδικασία, το φιλο-κυβερνητικό Δημοκρατικό Κόμμα φαίνεται ότι κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στην Αρμενία, με ποσοστό περίπου 25%.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.- Σε συμφωνία για την προώθηση του «εναλλακτικού» (έναντι του αμερικανικού GPS) ευρωπαϊκού συστήματος δορυφορικής πλοήγησης «ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ» κατέληξαν χτες τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA). Η συμφωνία αφορά στην οικονομική συνεισφορά των διαφόρων κρατών και στη νομική ισχύ ενός κοινού οργανισμού, που θα χρηματοδοτείται κατά 50% από την ESA και κατά 50% από την Ευρωπαϊκή Ενωση και θα επιφορτιστεί με τη διαχείριση του προγράμματος.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ αγόρασε αντί περίπου 5 εκατομμυρίων δολαρίων τη μισο-εγκαταλειμμένη πόλη Πλάγιας στο Νέο Μεξικό, με στόχο τη δημιουργία «εκπαιδευτικού κέντρου αντιμετώπισης τρομοκρατίας» έκτασης περίπου 2.000 στρεμμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ