Τρίτη 27 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εικονική «αντιπολίτευση»

Ανεβάζει τους αντικυβερνητικούς τόνους η ηγεσία της ΝΔ συμμετέχοντας ενεργά στη δικομματική μονομαχία επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να πείσει ότι είναι ο «αντίπαλος» της κυβέρνησης, ενώ ταυτόχρονα πυκνώνει και τις δημαγωγικές κορόνες προς τα λαϊκά στρώματα.

«Σε κάθε πρόβλημα υπάρχουν ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις» είπε από την Αστυπάλαια ο Κ. Καραμανλής, αλλά αποφεύγει επιμελώς να αναφερθεί στις συγκεκριμένες λύσεις που προτείνει το κόμμα του, ακριβώς για να αποκρύψει ότι δε διαφέρουν πουθενά από τις νεοφιλελεύθερες που εφαρμόζει η κυβέρνηση Σημίτη. Ταυτόχρονα όμως, σε επίπεδο κατεύθυνσης και πολιτικής βούλησης αφήνει σαφέστατα να διαφανεί η πολιτική που θα εφαρμόσει, είτε υιοθετώντας την «κριτική» και τις ντιρεκτίβες της ΕΕ, του ΔΝΤ και της Τράπεζας της Ελλάδας, είτε με τη διαρκή υπογράμμιση της ανάγκης των διαρθρωτικών αλλαγών και της «επιθετικής οικονομικής πολιτικής». Με μεγαλύτερη άνεση κινείται ο Κ. Καραμανλής στην καταγγελία και «αποκάλυψη» των μεθόδων της κυβέρνησης στο πλαίσιο της διαμάχης για την εξουσία. «Η κυβέρνηση, είπε, πίσω από το προπέτασμα της ευημερίας μιας σειράς πλαστών αριθμών, επιχειρεί να συγκαλύψει την πραγματικότητα. Προσποιούνται πως δεν αντιλαμβάνονται την οσμή της διαφθοράς και της ασυδοσίας. Επιχειρούν να συγκαλύψουν την αποτυχία τους, εκτοξεύοντας ύβρεις και εξαπολύοντας επιθέσεις κατά της ΝΔ. Κατασκευάζουν σενάρια σε ξεπερασμένα τείχη και διαχωριστικές γραμμές, που δε χωρούν στον καινούριο αιώνα». Τους αφήνουμε, κατέληξε, μόνους στα άκρα και τις ακρότητες που επιλέγουν.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Θ. Ρουσόπουλος απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, διαπίστωσε ότι «το πρόβλημα της οικονομίας είναι κατ' εξοχήν πολιτικό πρόβλημα», επαναλαμβάνοντας τη θέση για «μια νέα, επιθετική οικονομική πολιτική, με έμφαση στο τρίπτυχο «ανάπτυξη - ανταγωνιστικότητα - κοινωνική συνοχή», αποφεύγοντας όμως σκόπιμα να την εξειδικεύσει.

«Τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ αναζητά ταυτότητα και η κυβέρνηση, απ' ό,τι φαίνεται έχει απολέσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, στη ΝΔ έχουμε σχεδιάσει, στη βάση μιας επιβεβαιωμένης, σύγχρονης και ανανεωμένης πολιτικής πρότασης, την αποτελεσματική πολιτική που χρειάζεται ο τόπος», δήλωσε από την πλευρά του ο γραμματέας της ΚΕ Β. Μεϊμαράκης, επιβεβαιώνοντας ότι το βάρος πέφτει στο «αποτελεσματική» διαχείριση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ