Τρίτη 27 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Παραδίδει την καθαριότητα σε ιδιώτες

Με συνοπτικές και σκανδαλώδεις διαδικασίες ο εκλεκτός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, δήμαρχος Κορυδαλλού, Στ. Χρήστου, παραδίδει το νευραλγικό τομέα της καθαριότητας στους ιδιώτες και όχι μόνον αυτό. Η επιχείρηση, την οποία επέλεξε ο Στ. Χρήστου να της αναθέσει την υπόθεση της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας και στην οποία θα δώσει 83.109 ευρώ «ζεστό χρήμα» από την τσέπη των δημοτών, είναι εντελώς αναξιόπιστη!

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η εταιρία έχει «φεσώσει» ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές, της έχουν σφραγίσει επιταγές και το ΥΠΕΧΩΔΕ της έχει αφαιρέσει το εργοληπτικό πτυχίο! Η απόφαση του δημάρχου έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων τόσο από την πλευρά όλων των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, όσο και από την πλευρά των εργαζομένων, οι οποίοι ομόφωνα καταγγέλλουν τον δήμαρχο και προειδοποιούν ότι τα σχέδια του δε θα περάσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για κατασκευαστική εταιρία με την επωνυμία ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ (ΔΗΚΕΚ) και η οποία λειτουργεί με τις πλάτες του δημάρχου και εκτός των άλλων, όπως καταγγέλλει ο Απόστολος Συρίγος, επικεφαλής της αγωνιστικής παράταξης της «Δημοκρατικής Ενότητας», διαχειρίζεται παράνομα το δημοτικό γκαράζ, στο οποίο καταλαμβάνει ένα χώρο 88 στρεμμάτων!

Αρχικά η «αμαρτωλή» ΔΗΚΕΚ θα αναλάβει να δώσει την υπηρεσία της καθαριότητας της πόλης, σε γιορτές, αργίες και Σαββατοκύριακα σε ιδιώτη ως υπεργολαβία και έπεται συνέχεια. Ο Απ. Συρίγος, υπογραμμίζει ότι οι αποφάσεις του δημάρχου και της κυβερνητικής πλειοψηφίας του στο δημοτικό συμβούλιο είναι παράνομες και ήδη έχει προσφύγει στην Περιφέρεια για να τις προσβάλει. Με δηλώσεις του επισημαίνει ότι όχι μόνο είναι παράνομες, αλλά, «ηθικά και πολιτικά απαράδεκτες». Γιατί αντίθετα με ό,τι έλεγε προεκλογικά ο δήμαρχος, «έρχεται μετεκλογικά να αρχίσει την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας. Οχτώ χρόνια την υποβάθμισε, μη ανανεώνοντας το μηχανικό εξοπλισμό και ξοδεύοντας τα υπέρογκα τέλη φωτισμού και καθαριότητας που πληρώνουν οι δημότες μας σε άλλους "σκοπούς"».

«Εμείς - υπογράμμισε - μαζί με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, τους εργαζόμενους και όλους τους δημότες μας, θα αντισταθούμε στο ξεπούλημα των αρμοδιοτήτων του δήμου. Θα αντισταθούμε στο πισωγύρισμα. Θα υπερασπίσουμε τα όσα κατέκτησε ο λαός του Κορυδαλλού πριν από περίπου 20 χρόνια, όταν ο αείμνηστος δήμαρχος Δημ. Μαλαγαρδής δημιούργησε τη δημοτική υπηρεσία καθαριότητας και έκανε τον Κορυδαλλό μια από τις πιο καθαρές πόλεις της περιοχής μας».

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του δήμου αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι με έκτακτη γενική συνέλευση αποφάσισαν ομόφωνα να μην επιτρέψουν να περάσει καμιά προσπάθεια ιδιωτικοποίησης, με οποιαδήποτε μορφή. Με την απόφαση αυτή, συνεχίζει η ανακοίνωση, «εδραιώνονται και εντείνονται οι αδιαφανείς - ρουσφετολογικές προσλήψεις προσωπικού σε καθεστώς μεσαίωνα στους όρους εργασίας και αμοιβών». Ο Σύλλογος απαιτεί από τη δημοτική αρχή να αποσύρει την απόφασή της και να προχωρήσει στην άμεση αναδιοργάνωση της υπηρεσίας καθαριότητας, με την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και την προμήθεια σύγχρονου αναγκαίου μηχανολογικού εξοπλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ