Κυριακή 1 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΘΝΙΚΗ
Κόκκινη κυριαρχία

Για 7η συνεχόμενη χρονιά ο Ολυμπιακός πήρε τον τίτλο, αφήνοντας στα «κρύα του λουτρού» τον ΠΑΟ

Οι τρεις σωματοφύλακες του Ολυμπιακού. Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος και Καρεμπέ

Sportidea

Οι τρεις σωματοφύλακες του Ολυμπιακού. Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος και Καρεμπέ
Αλλο ένα πρωτάθλημα έφτασε στο πέρας του και αναμφίβολα ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της σεζόν. Το 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα, που κατέκτησαν οι Πειραιώτες, είναι ένα σημαντικό κατόρθωμα και θα περάσουν πολλά χρόνια ώστε να ξαναγίνει κάτι ανάλογο.

Κάνοντας έναν απολογισμό της αγωνιστικής χρονιάς, μπορούμε να δούμε αναλυτικά την παρουσία των 16 ομάδων που έλαβαν μέρος στο πρωτάθλημα:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μια ακόμη πετυχημένη χρονιά για τους ερυθρόλευκους, που, αν και πέρασαν από... σαράντα κύματα, κατάφεραν να πάρουν τον τίτλο. Οι αλλαγές προπονητών ήταν το κύριο στοιχείο, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ 4 προπονητές άλλαξαν μέσα στη σεζόν! Ξεκίνησε με τον Τάκη Λεμονή, που αντικαταστάθηκε από τον Γιάννη Κόλλια. Σαν... μεσσίας ήρθε μετέπειτα ο Ζρέτκο Κάτανετς, που όμως έφυγε... νύχτα, για να παραδώσει τη σκυτάλη στον Ολεγκ Προτάσοφ. Ο τελευταίος, αν και άπειρος, βοήθησε την ομάδα κυρίως στον ψυχολογικό τομέα, με αποτέλεσμα να έρθει στο λιμάνι ο έβδομος συνεχόμενος τίτλος.

Οι παίκτες που συνέβαλαν τα μέγιστα στην πορεία της ομάδας ήταν τρεις. Ο αεικίνητος Πρέτραγκ Τζόρτζεβιτς, ο πρώτος σκόρερ Στέλιος Γιαννακόπουλος και ο Κριστιάν Καρεμπέ, που έδωσε τον καλύτερό του εαυτό στο κρίσιμο ματς της Ριζούπολης με τον Παναθηναϊκό. Οσον αφορά τον Γιαννακόπουλο θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μπόλτον, αφού δεν τα βρήκε με τον πρόεδρο Σωκράτη Κόκκαλη. Σε εκκρεμότητα είναι και το θέμα προπονητή, που αναμένεται να διευθετηθεί τις επόμενες μέρες.

Διά πυρός και σιδήρου πέρασε ο Μπάγεβιτς στον πάγκο της ΑΕΚ

Sportidea

Διά πυρός και σιδήρου πέρασε ο Μπάγεβιτς στον πάγκο της ΑΕΚ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Εφτασε στην πηγή, αλλά νερό δεν... ήπιε. Ξεκίνησε με τεχνικό τον Φερνάντο Σάντος, όμως η πορεία ήταν άσχημη. Οταν ο Σέρτζιο Μαρκαριάν ανέλαβε, έφτασε την ομάδα μέχρι και την προτελευταία αγωνιστική στην πρώτη θέση, όμως στα δύσκολα οι παίκτες ήταν κατώτεροι του αναμενομένου. Ο Αγγελος Μπασινάς ήταν αναμφίβολα ο κορυφαίος του τριφυλλιού, που όμως είχε σε πολύ κακή χρονιά τον Μιχάλη Κωνσταντίνου. Οι εξελίξεις στον ΠΑΟ τρέχουν, αφού αρκετοί παίκτες, αλλά και ο προπονητής αποτελούν παρελθόν.

ΑΕΚ: Η χρονιά για τον δικέφαλο μπορεί να θεωρηθεί κάτι παραπάνω από θετική όσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα. Η τρίτη θέση, που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω αγώνα μπαράζ, σίγουρα είναι κάτι θετικό, αν αναλογιστεί κανείς τα μύρια διοικητικά προβλήματα που μαστίζουν το σύλλογο. Η παρουσία του Ντούσαν Μπάγεβιτς έδωσε άλλον αέρα στο στιλ της ομάδας και δεν έχουν άδικο αυτοί που υποστηρίζουν ότι έπαιξε το πιο όμορφο ποδόσφαιρο.

Οι παίκτες που ξεχώρισαν ήταν οι Κατσουράνης, Ιβιτς, Ζαγοράκης, καθώς και ο Γεωργάτος που αμφισβητήθηκε έντονα από τους φιλάθλους, όπως άλλωστε και ο Μπάγεβιτς.

Πάντως, η νέα σεζόν είναι δύσκολη για την Ενωση, αφού ο διχασμός και η διοικητική αστάθεια κάνουν δύσκολη την παραμονή αρκετών βασικών παικτών, καθώς και του προπονητή.

Γεωργιάδης και Οκκάς κορυφαίοι παίκτες του ΠΑΟΚ τη σεζόν που πέρασε

Sportidea

Γεωργιάδης και Οκκάς κορυφαίοι παίκτες του ΠΑΟΚ τη σεζόν που πέρασε
ΠΑΟΚ: Αθλος είναι η φετινή πορεία του δικέφαλου του βορρά. Εξασφάλισε την έξοδο στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας. Παρά το διοικητικό χάος (απλήρωτοι οι παίκτες σχεδόν ένα χρόνο), ο Αγγελος Αναστασιάδης ήταν αυτός που κράτησε την ομάδα ενωμένη. Το αύριο όμως στον ΠΑΟΚ είναι αμφίβολο, όσο ο Γιώργος Μπατατούδης εμπαίζει τους πάντες.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Η ομάδα έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος. Ο Μπουμπένκο έκανε μια αξιόμαχη ομάδα, που δύσκολα έχανε βαθμούς. Οι μεταγραφές ήταν πετυχημένες (Σίλακ, Μπουλούτ) και έτσι η έξοδος στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ ήταν φυσιολογική βάσει της απόδοσης σε όλη τη σεζόν. Τώρα οι απαιτήσεις μεγαλώνουν και έτσι οι «κυανέρυθροι» τη νέα χρονιά πρέπει να σταθεροποιηθούν ψηλά, ώστε να κάνουν το ένα βήμα παραπάνω που όλοι ονειρεύονται στη Νέα Σμύρνη.

ΑΡΗΣ: Κυριολεκτικά στο τελευταίο λεπτό του πρωταθλήματος οι παίκτες του Γιώργου Φοιρού πήραν τη θέση που οδηγεί στην Ευρώπη από τον Ηρακλή. Εξαιρετική πορεία για μια ακόμη ομάδα που αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης...

ΗΡΑΚΛΗΣ: Μια ακόμη χρονιά πήγε... στράφι. Ο Γηραιός, παρότι είναι οικονομικά ισχυρός, δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση. Ακόμη και ο Εγκε Γκέραρντ δεν μπόρεσε να βοηθήσει τους κυανόλευκους.

ΟΦΗ: Ούτε κρύο ούτε ζέστη για τους Κρητικούς. Από νωρίς σώθηκε και ο Σκάζνι είχε την ευκαιρία να κάνει δοκιμές.

ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ: Κατώτερη του αναμενομένου η πορεία της ομάδας της Θράκης. Φυσικά, δεν κινδύνευσε ποτέ, όμως από νωρίς έμεινε εκτός τροχιάς εξόδου στην Ευρώπη.

ΑΙΓΑΛΕΩ: Ακόμη μια καλή σεζόν για τους παίκτες του Γιώργου Χατζάρα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι το Σίτι μπορεί το κάτι παραπάνω την ερχόμενη χρονιά.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Σκληροτράχηλη ομάδα δημιούργησε ο Σούλης Παπαδόπουλος και παρά τα οικονομικά προβλήματα κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία.

ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ: Εστω και δύσκολα ...μπόρεσε να μείνει στα σαλόνια. Ο Ντουμίτριου Ντουμιτρίου έχει το μεγαλύτερο μερίδιο γι' αυτό.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Ο στόχος επετεύχθη. Στην πρώτη της χρονιά στην Α' Εθνική το συγκρότημα του Μπάμπη Τεννέ κατάφερε να μείνει στην κατηγορία.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Η χρονιά ήταν σχετικά καλή, όμως η παραμονή του θα εξαρτηθεί από εξωαγωνιστικούς παράγοντες. Ο Νίκος Αναστόπουλος πάλεψε όσο μπορούσε για να αποφευχθεί το... μοιραίο.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Πολύ άσχημη χρονιά για τους Νικαιώτες. Ούτε ο Γιάτσεκ Γκμοχ δεν κατάφερε κάτι καλό. Ομάδα κορεσμένη με πολλούς ξένους παίκτες αμφιβόλου αξίας.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Το συγκρότημα της Πάτρας υποβιβάστηκε πριν καλά καλά συμπληρωθούν οι πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Θέλει δουλιά πλέον ώστε να επιστρέψει στα γνώριμα λημέρια της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ