Πέμπτη 29 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΩΜΟΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΙ «ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ»

ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ... «Σενάρια ανατροπής της κυβέρνησης από επιχειρηματίες κατήγγειλε ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης στη χθεσινή ομιλία του προς τα μέλη της ΚΕ και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Αναφερόμενος στο πολιτικό κλίμα των τελευταίων ημερών, περιέγραψε "μια καλοστημένη επίθεση απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ολοκληρώσει το έργο της", για να τονίσει ότι "πίσω από αυτό το σενάριο κρύβονται επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση, οι πραγματικά διαπλεγμένοι με τη συντηρητική παράταξη"» (Από το βασικό θέμα του ΒΗΜΑΤΟΣ).

ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ... «Σενάρια συνωμοσιών, επιχειρηματικά συμφέροντα συνδεδεμένα με το κόμμα της Ν.Δ. και άλλα φαντασιακά επιστράτευσε ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης προκειμένου να ξεπεράσει τα ενοχλητικά, τα "κακώς κείμενα" της διακυβέρνησής του και να επιτύχει συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ και πόλωση πολιτική στη μακρά διαδρομή προς τις κάλπες. Πιεσμένος πολιτικά, απέναντι σε ένα κουρασμένο και ηττοπαθές κομματικό ακροατήριο, επιχείρησε να υψώσει τους τόνους και να αποδώσει την υφέρπουσα κρίση σε τρίτους, αρνούμενος την τρέχουσα νοσηρή πολιτική πραγματικότητα και προσφέροντας πλήρη κάλυψη στα βαλλόμενα για αθέμιτο πλουτισμό στελέχη του» (Από το βασικό θέμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ).

ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ... «Χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός στη χθεσινή ομιλία του τη θεωρία της συνωμοσίας, για να πετύχει τη συσπείρωση του κόμματος. Η θεωρία, όμως, αυτή είναι υπεκφυγή, είναι κακή άμυνα και δεν αποδίδει. Αντίθετα, αποδίδουν η ειλικρίνεια και η αυτοκριτική, η αναγνώριση λαθών» (Από το άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).

ΣΑΦΕΙΣ «ΚΑΝΟΝΕΣ»... «Ασχετα όμως με το θέμα των επισημάνσεων και το δίκαιο της πρωθυπουργικής έκρηξης, εκείνο που παράλληλα θα πρέπει να υπογραμμιστεί είναι ότι ευθύνεται και η ίδια η κυβέρνηση για την εξέλιξη αυτή. Και ο λόγος είναι απλός. Οφειλε, αλλά δεν φρόντισε, να θέσει όσο σαφέστερα γίνεται τους κανόνες του παιχνιδιού, έτσι ώστε ν' αντιληφθούν και οι καθ' οιονδήποτε τρόπο "ενδιαφερόμενοι" ότι δεν υπάρχουν περιθώρια πιέσεων» (Από το άρθρο του ΕΘΝΟΥΣ).

ΟΛΙΣΘΗΜΑ... «Ο εκσυγχρονιστής πρωθυπουργός που μέχρι πρότινος παρέπεμπε τους καταγγέλλοντες τη διαπλοκή στους εισαγγελείς δεν δίστασε να ενδυθεί τη λαϊκίστικη λεοντή και να επιδιώξει τον εύκολο προσεταιρισμό των μισθωτών δυσφημίζοντας την επιχειρηματική τάξη και τις προθέσεις της. Προσέφυγε στα πρωτόγονα ταξικά ένστικτα και αντιθέσεις του παρελθόντος δυναμιτίζοντας τον επιχειρηματικό ρόλο και την επιχειρηματική ιδέα και μαζί τους την κοινωνική ομαλότητα, που υποτίθεται επιθυμεί να διαφυλάξει» (Από το άρθρο της ΕΞΠΡΕΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ