Πέμπτη 29 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Θα απορρίψουν τον εκβιασμό

Δήλωση - κάλεσμα του βουλευτή του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτη

Να απορρίψουν οι ελαιοπαραγωγοί τους κυβερνητικούς εκβιασμούς και να απαιτήσουν το σύνολο της επιδότησης στο σύνολο της παραγωγής τους, τονίζει με δήλωσή του ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) και βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης. Η δήλωση του βουλευτή του ΚΚΕ, έρχεται ως απάντηση στην εκβιαστική ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας, με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, καλεί τους ελαιοπαραγωγούς να δηλώσουν λιγότερο λάδι από αυτό που παρήγαγαν, ειδάλλως θα χάσουν τη φετινή επιδότηση και θα τεθούν εκτός συστήματος επιδότησης από 2 έως 5 χρόνια!

Αυτόν τον εκβιασμό καταγγέλλει στη δήλωσή του ο Στ. Σκοπελίτης, υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση, όχι μόνο αδιαφορεί για τα προβλήματα επιβίωσης που, ειδικά φέτος, αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί, αλλά και επιχειρεί με εκβιασμούς σε βάρος τους να καλύπτει τις δικές της ευθύνες όσον αφορά την επιδότηση. Ζητά από τους ελαιοπαραγωγούς, απειλώντας τους μάλιστα με απώλεια του συνόλου της επιδότησης, να δηλώσουν στις αιτήσεις που θα υποβάλουν μικρότερη ποσότητα από την πραγματική τους παραγωγή. Με τα παραπάνω, η κυβέρνηση, ούτε λίγο ούτε πολύ, εκβιάζει τους ελαιοπαραγωγούς να κάνουν χαρακίρι στα συμφέροντά τους προκειμένου αυτή να είναι εντάξει στις δεσμεύσεις που αυτή έχει αναλάβει απέναντι στην ΕΕ και σε σχέση με το απαράδεκτο πλαφόν που έχει αποδεχτεί και την προεκτίμηση που έχει κάνει σε σχέση με το ύψος της παραγωγής».

Ο Στ. Σκοπελίτης επισημαίνει ότι η ΣΕΑ «απορρίπτει τον ξετσίπωτο αυτό εκβιασμό και καλεί τους ελαιοπαραγωγούς του νησιού, να δηλώσουν το σύνολο της παραγωγής τους χωρίς να κόψουν ένα κιλό λαδιού. Τους καλούμε επίσης να κάνουν καθαρό στους εκβιαστές ότι όχι μόνο δε θα δεχτούν να τους περικοπεί ούτε κιλό από την παραγωγή τους, αλλά ούτε και δραχμή από την επιδότησή τους. Απαιτούμε το σύνολο της επιδότησης στο σύνολο της παραγωγής του κάθε παραγωγού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ