Πέμπτη 29 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αποκρύπτει την αντιλαϊκή πολιτική της

Αποφασισμένη να προστατέψει με κάθε τρόπο το φιλολαϊκό προσωπείο της, που για χρόνια έχει φιλοτεχνήσει με βασικό «υλικό» τη δημαγωγία πάνω στα λαϊκά προβλήματα, είναι η ηγεσία της ΝΔ, επιδιώκοντας να καρπωθεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Προκειμένου να επιτύχει το στόχο της προτιμά να μιλά γενικόλογα και με «άξονες» για το πρόγραμμά της στην οικονομία, αποφεύγοντας να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις που θα επιτρέπουν να γίνει αντιληπτό στους πάντες «ποιοι θα πληρώσουν». Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε και η χτεσινή συνεδρίαση των συντονιστών υπό τον Κ. Καραμανλή με θέμα την κατάσταση στην οικονομία, ενόψει και της σχετικής συζήτησης που θα γίνει στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Στις δηλώσεις που έκανε αργότερα ο εκπρόσωπος Τύπου παρέπεμψε τα πάντα και τις «αλλαγές» στην οικονομία ...στην κυβέρνηση της ΝΔ. «Το πρόβλημα της οικονομίας είναι πολιτικό πρόβλημα, χρειάζεται νέα πολιτική, χρειάζεται νέα κυβέρνηση», είπε ο Θ. Ρουσόπουλος, και πρόσθεσε: «Μια κυβέρνηση ΝΔ, η οποία θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα συσσωρευμένα προβλήματα από τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ». Από την ιεράρχηση, βέβαια, που έκανε στη συνέχεια στις «πληγές», όπως τις χαρακτήρισε, της οικονομίας (δημόσιο χρέος, διαρθρωτικές αδυναμίες, χαμηλή ανταγωνιστικότητα), προκύπτουν ξεκάθαρα οι προτεραιότητες αλλά μάλλον για τους «μυημένους» στον κώδικα της προπαγάνδας.

Ταυτόχρονα, η Ρηγίλλης παρακολουθεί με ελάχιστα συγκαλυπτόμενη ικανοποίηση τη φθορά της κυβέρνησης, «απολαμβάνοντας» την επίθεση του Κ. Σημίτη κατά των επιχειρηματικών συμφερόντων. «Αν ο κ. Σημίτης αισθάνεται ότι απειλείται από συμφέροντα, θα πρέπει πρώτ' απ' όλα να τα κατονομάσει. Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει μιλήσει πολλές φορές στο παρελθόν για τη διαπλοκή, την οποία μέχρι πρότινος ο κ. Σημίτης δεν έβλεπε πουθενά. Τώρα που την ανακάλυψε, δεν έχει παρά να την κατονομάσει και εμείς θα πολεμήσουμε μαζί του», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Την ίδια στιγμή στελέχη της ΝΔ δεν μπορούν να κρύψουν την αγωνία τους για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, επιχειρώντας ταυτόχρονα να βολιδοσκοπήσουν τις κυβερνητικές προθέσεις. Ο Πρ. Παυλόπουλος κάλεσε τον πρωθυπουργό να προσφύγει σε εκλογές, προκειμένου, όπως είπε, «να προσφέρει υπηρεσία στη χώρα που σέρνεται», προσθέτοντας ότι «θέλει δε θέλει, ο κ. Σημίτης θα συρθεί το φθινόπωρο στις εκλογές, γιατί ο τόπος δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζητάει νέες ανατροπές και απολύσεις στο δημόσιο (2010-10-12 00:00:00.0)
Υπερασπίστηκε την αντιλαϊκή πολιτική του (2004-12-22 00:00:00.0)
Ανησυχία πίσω από την «αδιαφορία» (2003-07-04 00:00:00.0)
«Τελείωσε», πάλι, την κυβέρνηση (2002-04-10 00:00:00.0)
Ολοι «προσκύνησαν» την ΟΝΕ (2000-01-04 00:00:00.0)
Νεοφιλελεύθερη φρενίτιδα κυβέρνησης - εμποροβιομηχάνων (1996-07-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ