Πέμπτη 29 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Αντικομμουνιστικό παραλήρημα ενόψει του συλλαλητηρίου

Τη Δευτέρα, 2 Ιούνη, στις 7.00 το απόγευμα, μπροστά στο Δημαρχείο, η διαδήλωση που διοργανώνει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003»

Σε αντικομμουνιστικό και εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα επιδίδονται στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που μαζί με το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης έχουν αναλάβει την επιχείρηση «εκκαθάρισης» του «κακού», «αφιλόξενου» και «αχάριστου» λαού, που δεν προσκυνά και συνεχίζει να αντιστέκεται στην πολιτική της ΕΕ, που θανατώνει τα δικαιώματά του, τα όνειρά του, τη ζωή του. Οση χολή κι αν ρίξουν όμως, θα τον βρουν και πάλι μπροστά τους, αγωνιστικά να αντιπαραθέτει τις διεκδικήσεις του, διαδηλώνοντας ενάντια στο άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών της ΕΕ που θα συνεδριάζουν στην Αλεξανδρούπολη από τη 1 μέχρι και τις 3 Ιούνη.

Ο λαός θα συμμετέχει μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» τη Δευτέρα 2 Ιούνη στις 7 το απόγευμα μπροστά στο Δημαρχείο, για να δώσει απάντηση στους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές και τους ντόπιους χειροκροτητές τους.

Η επίθεση στο δικαίωμα του λαού να διαδηλώνει ενάντια στους «φονιάδες, ληστές, υποκριτές, Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές», μετά την αποκαθήλωση των πανό της «Δράσης», κατόπιν εντολής του δημάρχου Γ. Αλεξανδρή, συνεχίστηκε χτες, μέσω του τοπικού Τύπου.

Ο Σ. Κονδύλης, πρώην υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, έγραφε στην «Ελεύθερη Θράκη» πως «η προσβολή των Αλεξανδρουπολιτών και των συμφερόντων της πόλεως πρέπει να σταματήσει πάραυτα». Και εγκαλούσε τη Δημοτική Αρχή να πάρει μέτρα, «για να μην έχουμε άλλου είδους προκλήσεις και φασαρίες».

Ο Γ. Λασκαράκης, εκσυγχρονιστής, πρώην μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, επιδόθηκε σε μαθήματα ευρω-υποταγής και συμβιβασμού, γράφοντας στη «Γνώμη» πως «όταν μια άποψη εκφράζεται με τόσο υβριστικό τρόπο, ανάγωγο και προσβλητικό, συλλήβδην για τους φιλοξενούμενους στην πρωτεύουσα του Εβρου υπουργούς Εξωτερικών, τότε μια υγιής κοινωνία πρέπει να αντιδράσει».

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως ΠΑΣΟΚ - ΝΔ δίνουν εξετάσεις στα αφεντικά τους, τους Ευρωενωσίτες ιμπεριαλιστές, σε μια προσπάθεια να πείσουν το λαό του Εβρου ότι η ιμπεριαλιστική ΕΕ είναι ο μονόδρομός του και όχι μόνο πρέπει να υποταχθεί, αλλά να γίνει και χειροκροτητής αυτών που του προκαλούν τα δεινά.

«Αυτό κι αν είναι πρόκληση και προσβολή για τον εργάτη, τον αγρότη, τον άνεργο ή τον υποαπασχολούμενο, τον μικροεπαγγελματία, τις γυναίκες, τη νεολαία, το κάθε λαϊκό σπίτι. Για όλους τους εργαζόμενους που ξεχύθηκαν στους δρόμους, διαδηλώνοντας κατά των πολέμων στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ.

Και ξεκαθαρίζει πως «η οργή των λαϊκών δυνάμεων, εξαιτίας της αντιλαϊκής επίθεσης που ζουν, μεγαλώνει και θα μεγαλώνει, μαζί και η αντίστασή τους και καμία επιχείρηση τρομοκράτησης δεν μπορεί να την αναστείλει. Πολύ περισσότερο δεν πρόκειται να τρομάξουν οι κομμουνιστές.

Παλεύουμε και θα παλεύουμε για την οργάνωση της αντίστασης του λαού, για την αποδυνάμωση και τον απεγκλωβισμό από την ΕΕ, μέχρι τη διάλυσή της. Μονόδρομος του λαού είναι η συσπείρωση που συγκροτείται με τις ιμπεριαλιστικές επιλογές. Είναι το λαϊκό μέτωπο που θα εμπνεύσει ισχυρούς αγώνες στην πορεία για τη λαϊκή εξουσία. Μπορούμε να τα κάνουμε πράξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ