Πέμπτη 29 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ στην «ΓΚΑΖΠΡΟΜ»

Ομάδα βουλευτών του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΚΕ, Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, επισκέφτηκε χτες τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης φυσικού αερίου της Ρωσίας «ΓΚΑΖΠΡΟΜ».

Στη διάρκεια 3,5 ωρών, η αντιπροσωπεία του ΚΚΡΟ γνωρίστηκε με τις ιδιαιτερότητες της ρωσικής βιομηχανίας φυσικού αερίου και του ενιαίου συστήματος παροχής φυσικού αερίου της Ρωσίας.

Επίσης, η αντιπροσωπεία του ΚΚΡΟ είχε συνάντηση με τον διευθυντή της εταιρίας, Αλεξέι Μίλερ.

Οπως μεταδίδει πρακτορείο «Τοβάρις», ο Γκ. Ζιουγκάνοφ δήλωσε μετά την επίσκεψή του: «Είμαι πεπεισμένος ότι η σταθερότητα του συστήματος τροφοδοσίας της Ρωσίας με φυσικό αέριο, η ενεργειακή ασφάλειά της, σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από την "Γκαζπρόμ" και την ενιαία δομή της, καθώς επίσης από τον καθορισμό δίκαιων και οικονομικά δικαιολογημένων τιμών στο αέριο». Ο πρόεδρος του ΚΚΡΟ υπογράμμισε ιδιαίτερα πως η «Γκαζπρόμ» κάνει επενδύσεις και στηρίζει τον τομέα της επιστήμης και των ερευνών στη Ρωσία, προσθέτοντας: «Η "Γκαζπρόμ" στην πράξη έδειξε πως αποτελεί μια αποτελεσματική, δυναμικά αναπτυσσόμενη και κοινωνικά προσανατολισμένη εταιρία, η οποία ασκεί σημαντική επίδραση στην κατάσταση της ρωσικής οικονομίας».

Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους όρους που φαίνεται να μπαίνουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) είναι η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της εταιρίας (που σήμερα κατά 40% είναι ήδη σε ιδιωτικά χέρια), αλλά και το «σπάσιμο» της «Γκαζπρόμ» σε μικρότερες εταιρίες φυσικού αερίου, με στόχο την ευκολότερη «διείσδυση» ξένων κεφαλαίων και εξαγοράς της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ