Πέμπτη 29 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Επικρίσεις από το ΔΗΣΥ

Σφάλμα του Προέδρου Παπαδόπουλου θεωρεί ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, την ομιλία, που έκανε προχθές, στην κοινή Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, για το Κυπριακό. Ο Ν. Αναστασιάδης είπε ότι «ήταν σφάλμα όλοι οι χειρισμοί που έκαμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθώς ταυτίστηκε με την κρίση που υπάρχει τόσο στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, όσο και στις σχέσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην Ελλάδα».

Ο Ν. Αναστασιάδης σχολίαζε επικρίσεις που διαρρέουν στον αθηναϊκό Τύπο και προέρχονται από μερίδα των αντιπολιτευόμενων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αλλά και από τη Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη για εκμετάλλευση του Κυπριακού, για εσωτερική κατανάλωση.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ επανέφερε το θέμα των πρωτοβουλιών που πρέπει να αναλάβει η ελληνική κυπριακή πλευρά στο Κυπριακό.

Οι πρωτοβουλίες, είπε, είτε γίνουν με επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών είτε με άλλο τρόπο, θα αποδείξουν ότι είμαστε έτοιμοι για συνομιλίες, αλλά και θα μεταθέσουν το βάρος της ευθύνης και πιέσεις στην Τουρκία, τόσο για να προσέλθει σε ουσιαστικό διάλογο, όσο και για να λύσει το Κυπριακό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ