Πέμπτη 29 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Υπονομεύουν την πενταμελή επιτροπή ελέγχου

Χωρίς εκπρόσωπο του υπουργείου Εργασίας έχουν μείνει εδώ και τέσσερις μέρες οι μεικτές 5μελείς Επιτροπές Ελέγχου για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στα επισκευαζόμενα πλοία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Συγκεκριμένα, το Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕΠΕΚ) Πειραιά - υπηρεσία του υπουργείου Εργασίας - από την περασμένη Δευτέρα δηλώνει αδυναμία να στείλει επιθεωρητή, γεγονός που φανερώνει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό της για διάλυση των Επιτροπών ώστε να ικανοποιήσει ένα από τα ...«πάγια» αιτήματα των εφοπλιστών και των μεγαλοεργολάβων.

Η ευθεία υπονόμευση των Επιτροπών έχει προκαλέσει την έντονη διαμαρτυρία των εργατοτεχνιτών της Ζώνης, ενώ τα σωματεία με κοινή τους καταγγελία προς τον υπουργό Εργασίας, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, την Εισαγγελία Πειραιά, το ΚΕΠΕΚ και αλλού, επισημαίνει ότι αυτή τη στιγμή στο ΚΕΠΕΚ υπάρχουν τρεις ναυπηγοί που δεν αξιοποιούνται από την υπηρεσία τους.

«Για μια ακόμα φορά - συνεχίζει η καταγγελία - οι εξαγγελίες και οι μεγαλοστομίες της κυβέρνησης ότι θα παρθούν μέτρα προς την κατεύθυνση της προστασίας της ζωής των εργαζομένων, ενισχύοντας το ρόλο των μεικτών πενταμελών επιτροπών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, μένουν στα χαρτιά» και υπογραμμίζει: «Οι Μεικτές Πενταμελείς Επιτροπές Περάματος - Κερατσινίου είναι κατάκτηση των εργαζομένων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και σε καμιά περίπτωση δε θα επιτρέψουμε τη διάλυσή τους. Από την πλευρά της η Πολιτεία φέρει στο ακέραιο τις ευθύνες της για την ολιγωρία της, αφού δεν τις στηρίζει και τις απαξιώνει, όταν δεν ορίζει τους τεχνικούς επιθεωρητές που χρειάζονται για την ομαλή λειτουργία τους».

Τα Σωματεία προειδοποιούν ότι «δε θα επιτρέψουν σε καμιά περίπτωση τη συγκεκριμένη μεθόδευση, γιατί είναι προφανές ότι κάποιους δεν τους βολεύουν οι μεικτές πενταμελείς επιτροπές και πιέζουν προς την κατεύθυνση διάλυσής τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ